Limfómás betegek párkapcsolati problémáinak felmérése

Daganatok.hu 2011. augusztus 30.
Megosztás:

Hazánkban eddig még nem végeztek olyan kutatást, amely a limfómás betegek párkapcsolati és szexuális problémáinak felmérésére irányult volna. Kéri Ibolya, a Magyar Rákellenes Liga munkatársa azonban éppen ebben a témában készíti egyetemi diplomamunkáját, amelyhez az érintettek segítségét kéri. Amennyiben Ön limfómás beteg és van párkapcsolata, a kérdőívre adott válaszaival segítheti a kutatás sikerét.

Amennyiben Ön limfómás beteg és van párkapcsolata, kérem segítse egyetemi kutatásomat a következő kérdőív kitöltésével, amely itt érhető el.

A rosszindulatú megbetegedések kapcsán az elmúlt évtizedben az életmentésen túl egyre inkább előtérbe került a betegek jó életminőségének megőrzése, biztosítása. Örvendetes módon egyre nő a gyógyultak, hosszan túlélők száma, akiknek a visszavezetése a mindennapi életbe kiemelt fontosságú feladat.

A jó életminőséghez − többek között − hozzátartozik a kiegyensúlyozott szexualitás, intim kapcsolatunk teljessége is. Magyarországon eddig a limfómás betegek esetleges szexuális problémáinak feltárására nem végeztek célirányos kutatást.

Reményeim szerint a megválaszolt kérdőívek hozzásegítenek, hogy a témát kellő mélységben feldolgozzam és napi munkám során megoldási lehetőségeket kínáljak az érintett betegcsoportnak.

Kéri Ibolya szociális munkás, Magyar Rákellenes Liga

* * *

Programajánló:

2011. szeptember 15-én a Föld szinte minden országa zöldbe borul: így igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a limfómára, erre a viszonylag kevéssé ismert, rosszindulatú nyirokrendszeri betegségre. A Magyar Rákellenes Liga megbízásából idén immár negyedik alkalommal kerül sor erre a rendezvényre, amelynek idei dátuma 2011. szeptember 15-e csütörtök, budapesti helyszíne pedig a hatodik kerületi Jókai tér.

Az idei Limfóma Világnap részletes programja

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló