Új magyar rákgyógyszer?

2009. február 27.
Megosztás:

Egy rákellenes magyar tápszert lehet, hogy hamarosan gyógyszerré minősítenek. A Szabad Föld riportere a feltalálóval beszélgetett, a klinikai vizsgálatok eredményei mellett például arról, miért "bunkók" a ráksejtek.

Egy amerikai szaklapban leírt klinikai vizsgálatban jelentős különbséget találtak az Avemar nevű magyar tápszert szedő betegcsoport, és a csak kemoterápiás kezelést kapók között - derül ki a Szabad Föld interjújából.

Hidvégi Máté professzor, a feltaláló úgy nyilatkozik, hogy a szerből hamarosan gyógyszer lehet, az Európai Uniós gyógyszertörvény alapján akár már évekkel ezelőtt regisztrálhatták volna a készítményt.

Az Avemar hatásmechanizmusának egyik eleme, hogy megakadályozza a szőlőcukor daganatos sejtbe jutását - magyarázza a feltaláló; szavai szerint mivel a daganatsejtek nagyon primitívek, azaz "bunkók", nagyon sok szőlőcukorra van szükségük ahhoz, hogy ugyanazt tudják produkálni, mint az egészséges sejtek.

A teljes cikk a Szabad Föld Online-on olvasható>>>

Miben segítenek Önnek az Oncompass Medicine szakemberei?

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja az elmúlt több mint egy évtized genomikai kutatási eredményeit és molekuláris diagnosztikai módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Ezek egyaránt lehetnek a hagyományosan alkalmazott kezelési módszerek - kemoterápia vagy sugárterápia - lehetnek azonban olyan célzott daganatellenes gyógyszerek is, amelyek kifejezetten az adott daganat kialakulásában oki szerepet játszó, meghibásodott génekre hatnak. Annak eldöntésére, hogy alkalmazható-e egy betegnél célzott kezelés, vagy épp ellenkezőleg, ez semmiképp nem javasolt a számára a megfelelő gyógyszercélpont hiánya miatt, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

Legújabb szolgáltatásunk keretében folyamatosan segítjük a betegek kezelésében résztvevő onkológusokat abban, hogy pácienseiket az aktuálisan elérhető legjobb kezelésben részesítsék: dinamikus döntéstámogatási rendszerünk többek között arról nyújt információt, hogy terápiaváltás esetén, abban az adott pillanatban milyen célzott kezeléssel kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ a következő terápiás vonalban.

A hozzánk forduló és akár 5 éven át is kísért betegeink így egészen biztosak lehetnek abban, hogy ott és akkor a számukra legmegfelelőbb kezelést kapják, a döntés meghozatala ugyanis a páciens molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján történik.

(X)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló