Új információs honlap indult mielómás betegeknek - Kéri Ibolya előadása (videó)

Daganatok.hu 2013. szeptember 23.
Megosztás:

A napokban indult el egy új, mielómás betegeknek szóló információs honlap, a www.myelomamultiplex.hu, amelynek célja, hogy hiteles és naprakész információkat nyújtson a mielómával küzdő betegek számára. Az új honlapot Kéri Ibolya, a Szent László Kórház limfóma-mielóma klubjának vezetője mutatta be.

A www.myelomamultiplex.hu címen elérhető honlapon jelen pillanatban a Nemzetközi Mielóma Alapítvány (International Myeloma Foundation) magyarra fordított betegtájékoztató anyagait olvashatják az érdeklődők. Az oldalról letölthető formában is elérhető két magyar nyelvű kézikönyv, a Myeloma multiplex - Betegek kézikönyve és A dexametazon és egyéb szteroidok megismerése című kiadványok.

A honlapon elolvashatjuk, hogy mi a célja a Szent László Kórházban működő Limfóma-mielóma klubnak, megtaláljuk a hazai hematológiai centrumok listáját, a mielómával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat és a mielómával kapcsolatos leggyakoribb szakkifejezések magyarázatát is.

A honlap részletes információkat tartalmaz továbbá a mielóma tüneteiről, típusairól és stádiumairól, a mielóma diagnosztikájáról, a kezelésekről és az őssejt-transzplantációról. A tartalom folyamatosan bővülni fog, többek között összefoglalókat lehet majd olvasni a Limfóma-mielóma klubban elhangzottakról.

Bővebb információk a Limfóma-mielóma klubról:

Bővebb felvilágosításért keresse Kéri Ibolya klubvezetőt, egészségügyi szociális munkást a +36-20-439-8645-ös telefonszámon, az ibolya.keri77@gmail.com e-mail címen vagy a www.facebook.com/limfomamieloma oldalon. Facebook oldalunkon folyamatosan friss hírekkel szolgálunk az érdeklődőknek.

A fenti előadás 2013. szeptember 16-án, a II. Mielóma Információs Napon hangzott el.


 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló