Szájon át történő táplálás

Megosztás:

Az ún. enterális táplálás esetén a gyomor- bélrendszerbe jut a táplálék. Ennek egyik típusa a szájon át (per os) táplálás: a betegek egy része ugyanis közvetlenül szájon át képes táplálkozni, megszokott étkezésétől eltérően azonban speciális összetételű diétát igényel.

Ilyenkor például ízesített, feloldható porból készített, iható klinikai tápszer adható. A gyorsan elkészíthető gyógytápszerek fogyasztása - a megszokott étkezések között vagy desszertként napi 1-3 dobozzal alkalmazva - segíti az erőnlét megtartását. Utazáskor vagy rendelőintézetekben való várakozáskor is hasznos italok, mivel fogyasztásuknak köszönhetően a betegnek nem kell éheznie. Mivel zavaró bélrendszeri maradékuk nincsen, orvosi vizsgálatok (pl. a bél endoszkópos vizsgálata) előtt is fogyaszthatók.

A por alakú klinikai gyógytápszerek egy másik fajtájával, az általában íztelen tápanyag-modulokkal a beteg által kedvelt ételek, italok, öntetek, mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, uzsonnakrémek dúsíthatók. Ezek a - szintén naponta többször fogyasztandó - készítmények mindig csak egy bizonyos makrotápanyagot (fehérje, szénhidrát, stb.) tartalmaznak.

A szintén por formájú komplett gyógytápszerek az előbbihez hasonlóan alkalmazhatóak. Ezek a fő tápanyagokon kívül azonban a felszívódásukat, illetve hasznosulásukat segítő mikrotápanyagokat (nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok) is ideális arányban és mennyiségben tartalmazzák.

Lényeges, hogy ezeknek a készítményeknek a használatát beszéljük meg szakemberrel, dietetikussal, orvossal. Adagolásukat a csomagoláson feltüntetett mennyiségben végezzük, és naponta több alkalomra osszuk szét. Roboráláshoz (feltápláláshoz) legalább napi 300 plusz kilokalória bevitelére van szükség.

Miben segítenek Önnek az Oncompass Medicine szakemberei?

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja az elmúlt több mint egy évtized genomikai kutatási eredményeit és molekuláris diagnosztikai módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Ezek egyaránt lehetnek a hagyományosan alkalmazott kezelési módszerek - kemoterápia vagy sugárterápia - lehetnek azonban olyan célzott daganatellenes gyógyszerek is, amelyek kifejezetten az adott daganat kialakulásában oki szerepet játszó, meghibásodott génekre hatnak. Annak eldöntésére, hogy alkalmazható-e egy betegnél célzott kezelés, vagy épp ellenkezőleg, ez semmiképp nem javasolt a számára a megfelelő gyógyszercélpont hiánya miatt, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

Legújabb szolgáltatásunk keretében folyamatosan segítjük a betegek kezelésében résztvevő onkológusokat abban, hogy pácienseiket az aktuálisan elérhető legjobb kezelésben részesítsék: dinamikus döntéstámogatási rendszerünk többek között arról nyújt információt, hogy terápiaváltás esetén, abban az adott pillanatban milyen célzott kezeléssel kapcsolatban áll rendelkezésre a legtöbb információ a következő terápiás vonalban.

A hozzánk forduló és akár 5 éven át is kísért betegeink így egészen biztosak lehetnek abban, hogy ott és akkor a számukra legmegfelelőbb kezelést kapják, a döntés meghozatala ugyanis a páciens molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján történik.

(X)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló