Mit jegyezzünk meg a hererákkal kapcsolatban?

Megosztás:

Összefoglalónkban röviden elolvashatja, hogy mit érdemes feltétlenül tudni a hererákkal kapcsolatban.

  • A hererák fiatal embereknél fellépő megbetegedés. 
  • Gyakrabban fejlődik ki azoknál, akiknél születésükig a herék nem szállnak le a herezacskóba. Ha ezt a szülők fürdetés közben ellenőrzik, könnyen észrevehetik. A probléma egyszerű műtéti beavatkozással rendszerint könnyen megoldható és ezáltal a rákképződés fokozott kockázata is elkerülhető. Hívjuk fel erre kisfiúval rendelkező családtagjaink figyelmét is!
  • A hererákra gyanús elváltozásokat (csomó a herében, a here megnagyobbodása stb.) rendszerint a betegek veszik észre először, sajnos többnyire a rák előrehaladott stádiumában.
  • A hererák korai felismerését nagymértékben elősegíti a herék rendszeres időszakos (havi) áttapintása, önvizsgálata.
  • A hererák korai felismerése a gyógyulás esélyeit tovább növeli, amely szerencsére a hereráknál egyébként is sokkal jobb, mint a legtöbb egyéb rákféleség esetében.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Ajánló