Aki nem fogott kezet az ördöggel

Daganatok.hu 2011. március 15.
Megosztás:

A 70 éves férfinak életében tíz műtétje volt, de amire legrosszabb álmaiban sem gondolt, az 63 éves korában kezdődött. Lába és keze lebénult, illetve betegségek és műtétek sorozatán ment keresztül. A rehabilitációja során állapították meg a vastagbél rosszindulatú daganatát, amellyel először műtötték meg.

"Amikor megkezdődött a műtétek sorozata, összesen két hónapig feküdtem kórházban. Ez alatt - egy hónapon belül - háromszor műtöttek a vastagbél rosszindulatú daganatával, majd időközben hashártya-gyulladásom is lett. Így újabb egy hónapig kezeltek az intenzív osztályon élet-halál között. Azt álmodtam, hogy meghaltam, és az ördöggel találkoztam egy keskeny kis utcában. Jött velem szemben az ördög, és mondta, hogy fogjak vele kezet. Én meg mondtam neki, hogy dehogy fogok! Aztán felébredtem.

Tizenkét cső volt bennem, és a számban lélegeztető. Sok szenvedéssel teli, borzalmas időszak volt ez, de hát a Jóisten megmentett. Úgy döntött, hogy nekem még maradnom kell. Nagyon sokat imádkoztam a Jóistenhez, és meghallgatta könyörgéseimet.

Később, az Uzsoki utcai kórházban - újabb műtétek során - kétoldali kivezetés történt. Azóta két zacskóval járok, amelyek kezelése és elviselése meglehetősen nehézkes és kellemetlen. Mivel ilyen elesett állapotba kerültem, drága feleségem minden lépésemre vigyáz. A veséhez varrt csövet minden nap bioptron lámpázzuk, mivel gyakran begyullad. Egyébként havonta cserélik a kórházban. Nagyon vigyázni kell a mozgással is, mert elcsúszhat. Havonta járok kontrollra, Anandron injekciót és Zoladexet kapok, de az orvosok szerint még így sem zárható ki a daganat kiújulása.

Az élet különös fintora, hogy a műtétek előtt hét évvel költöztünk Rákoskeresztúrra. Volt három szép évünk, amikor a háznak és környékének rendbe hozásával foglalkoztunk. Nagyon élveztük a kertvárosi környezetet, de aztán három év múlva jött a betegség.

Vény nélkül kapható speciális tápszert azóta szedek, amióta lebénultam és a műtét után lábadoztam. Ezt az Országos Baleseti Intézetben az egyik doktor ajánlotta. Ezt követően folyamatosan szedtem, de amikor jó egészségi állapotba kerültem, két évre abbahagytam. Aztán két év kihagyás után - a kivezetések óta - kezelőorvosaim javaslatára újból szedni kezdtem. (…)

A legelső vastagbéldaganat-műtétem óta 58 kilóról 70-re híztam. (…) Meglehetősen jó étvágyam van, de ez nem baj, mert jobb lett az erőnlétem. Műtét után sem sugárkezelést, sem kemoterápiát nem kaptam, mert jó volt a vérképem, és szerencsére azóta is jó. Jelenleg nyugdíjas vagyok, de a két kivezetéssel is eljárok a nyugdíjas klubba. Kell a társaság, a kikapcsolódás."

* * *

A fenti történet főszereplője gyógykezelése alatt folyamatosan szedte az Avemart, ami meggyőződése szerint jelentősen hozzájárult a betegség elleni sikeres küzdelemhez, az erre vonatkozó gondolatok azonban reklámetikai megfontolásból eltávolításra kerültek.
Az Avemar nem gyógyszer. Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló