Nyári gyümölcsszezon

2011. január 31.
Megosztás:

A 80 éves úr közegészségügyi vezetőként dolgozott 41 éven át, napi 8-9 órát, vagy annál többet. Naponta kérték a segítségét a gyógyító-ellenőrző munkában, ami nem különösebben hálás feladat.

Folyamatosan küzdelmes életem volt, így a stressz szépen lassan lerakódott a szervezetembe, amely egyszer csak nem bírta, és kitört rajta a vastagbélrák. Mindig azt mondtam viccelődve egy-egy esetnél: jó, ha vagyok, de még jobb, ha nem! Így álltak hozzám a munkahelyeken, és ezt a kettős érzést az embernek naponta fel kellett dolgoznia.

Szüleim, családom és jómagam is hívő emberek vagyunk, és maradtunk Isten irgalmában. A dorozsmai templomba járok. Négyen voltunk testvérek, két fiútestvérem mérnök lett, a lánytestvérem egészségügyi területen dolgozik. Egyetemi éveim alatt számtalanszor éreztem a Jóisten kegyelmét, segítségét. A családban a felmenőket nagyon messze visszakerestük, és senki nem szenvedett daganatos megbetegedésben. Állítom, hogy nekem a rákot a felfokozott stresszes állapot okozta, és nem más egyéb.

72 éves koromban gyakori görcsös hasfájásaim lettek, majd közvetlenül a műtét előtti héten véres széklet jelentkezett. Két napon belül előkészítettek a műtétre és megoperáltak. A háromórás műtéttel a kóros bélszakaszt eltávolították. A citológiai vizsgálat vastagbéldaganatot mutatott ki. Hét év nagy különbség az életünkben: akkor még fitt, egészséges voltam, így jól viseltem a műtét okozta megpróbáltatásokat.

Félévente jártam kontrollra, és szerencsére az eredményeim a mai napig jók. (...) Jött a nyár - a gyümölcsszezon - és azt figyeltem meg magamon, hogy (...) a gyümölcsevés megerősítette a szervezetemet. Azután éveken keresztül ugyanabban az állapotban maradtam, bár egy-két kilót felszedtem. Az étkezésemen nem nagyon változtattam, mert az ember étkezése szezonfüggő.

A katolikus vallás anyám hitvallása volt. Sokan próbáltak más hitre téríteni, de hiába. Gyermekkoromban nagyanyámmal évente Mátraverebélyre jártunk, a Szűz Mária búcsújáró kegyhelyre. Vonattal mentünk, majd szekéren vittek a vasútállomásról, énekelve vittük a keresztet, szalmán aludtunk. Hazafelé mézeskalácsszívet hoztunk. Felejthetetlen élmények ezek.

* * *

A fenti történet főszereplője gyógykezelése alatt folyamatosan szedte az Avemart, ami meggyőződése szerint jelentősen hozzájárult a betegség elleni sikeres küzdelemhez, az erre vonatkozó gondolatok azonban reklámetikai megfontolásból eltávolításra kerültek.
Az Avemar nem gyógyszer. Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról:

Ajánló