"Beteg voltam, meggyógyultam" - Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely pályázata

Daganatok.hu 2014. február 19.
Megosztás:

Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely prózaíró pályázatot ír ki "Beteg voltam, meggyógyultam" címmel. A pályázat célja: tényirodalmi könyvet szeretnénk az olvasóknak adni, melyekben valós gyógyulástörténeteket osztanak meg az írók az olvasókkal, ahogyan egy-egy betegségből megtalálták a kiutat, kilábaltak, felépültek, meggyógyultak. Egy pályázó egy művel pályázhat. A pályázatot elektronikus formában az info@mairodalma.hu email-címre kell elküldeni, csatolt fájlként.

A pályázat leírása:

A pályázatra beadott mű

 • alapjául szolgáló eset megtörténhetett az íróval, vagy mással
 • legyen valósághű, de ne a valós neveket, helyszíneket tartalmazza
 • az olvasót pozitív érzéssel töltse el (ne legyen a történet csupán panaszáradat)
 • legyen - lehetőleg - szépirodalmi nyelvezettel megírva
 • mérete maximum 6 000 karakter legyen szóközökkel együtt.

A csatolt fájl tartalmazza

 • a pályázati művet
 • a pályázó nevét
 • ha írói néven szeretne megjelenni, akkor az írói nevét
 • elérhetőségként email-címet, telefonszámot
 • lakcímét
 • a számlázáshoz, ha cégnévre kéri a számla kiállítását a könyvekről, akkor a cég nevét és címét

A pályázat beadásával a pályázó

 • nyilatkozik arról, hogy a beadott mű a pályázó saját szellemi terméke. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli
 • nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű erre a pályázatra íródott, azaz semmilyen fórumon még nem publikálta
 • hozzájárulását adja, hogy a pályázatra beadott művön a szerkesztők irodalmi és könyvszakmai szempontok miatt korrekciókat hajtsanak végre.

A pályázatra érkező írásokat a szerkesztők folyamatosan fogadják és értékelik. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a mű nem felel meg a kiírás feltételeinek vagy az erkölcsi normáknak, vagy bármilyen egyéb szempontból megjelenésre alkalmatlannak találják, az írás nem kerül be a kötetbe. Az értékelés eredményéről minden pályázó értesítést kap.

A kötetbe bekerülő pályázó a pályázat beadásával kötelezettséget vállal 2 db könyv megvásárlására 2 000 Ft/db áron, vállalja, hogy a könyvek értékét a kiadó bankszámlaszámára utalja, vagy készpénzben fizet ki. A hozzájárulás megfizetése akkor esedékes, amikor összeállt a kötetnyi anyag, és erről a kiadó értesíti a pályázót. (A pályázó további köteteket is ugyanezen az áron rendelhet meg.)

A kötetbe bekerülő művek szerkesztését és a szerkesztés - pályázó általi - elfogadását követően a művekből ISBN-nel ellátott, nyomtatott könyvet készítünk. A könyvben az írások mellett a pályázó neve nem kerül feltüntetésre, csak a könyv végén lesz egy szerzőlista.

A könyvvel - terveink szerint - a 85. Ünnepi Könyvhéten részt fogunk venni, ahol az íróknak dedikálási lehetőséget biztosítunk.

Pályázati határidő: 2014.03.31

Mivel a pályázat folyamatos, amennyiben a határidő előtt elérjük a tervezett kötetméretet, akkor lezárjuk a pályázatot, de indítjuk is újra, a következő kötetbe történő bekerüléshez. Ha a határidő lejártáig nem érkezett be elégséges anyag, a pályázatot meghosszabbítjuk, de előbb vagy utóbb a könyv el fog készülni. Merjük ezt bizton állítani, mert előzetes felméréseink szerint a könyvre mind írói, mind olvasói oldalról van igény.

A pályázat díjazása:

A könyvben megjelent írások díjazásához a könyv megjelenése után meghirdetünk egy szavazási lehetőséget, amikor az olvasó emailban szavazhat a legjobb három írásra. 50 olvasói szavazat beérkezését követően zárjuk a szavazást. Az első három legtöbb szavazatot kapott írás írója pénzjutalomban részesül:

I. helyezett: 15 000 Ft
II. helyezett: 10 000 Ft
III. helyezett: 5 000 Ft

További információk:

Weblap:
www.mairodalma.hu
Facebook: www.facebook.com/mairodalma
Szilágyi Marcsi Cseppecske: szilagyi.marcsi@mairodalma.hu

Kellemes alkotást, sikeres pályázást kíván az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely, a Szerzők Könyvesboltja, a Szerzők Kiadója!

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.