Ornish életmód-terápia

 • Témakör: Ornish életmód-terápia

  Dean Ornish a világ gyilkos étrendjéről

  2011. február 2.

  Dean Ornish a világ gyilkos étrendjéről Dean Ornish professzor, a Preventive Medicine Research Institute megalapítója, a University of California, San Francisco klinikai belgyógyász professzora. Dr. Ornish több mint harminc évvel ezelőtt klinikai vizsgálatokkal igazolta, hogy a súlyos koszorúér betegség progressziója átfogó életmódváltással megállítható, sőt bizonyos reverzibilitása is észlelhető gyógyszerek illetve sebészeti beavatkozás nélkül. Ornish és munkatársai későbbi vizsgálatai arra utaltak, hogy az általuk összeállított komplex életmódváltás megállíthatja a prosztatarák korai stádiumának progresszióját is. Rövid, TED.com-on elhangzott előadását közöljük videón.

 • Témakör: Ornish életmód-terápia

  Az Ornish életmód-terápia tudományos alapjai

  2010. december 16.

  Az Ornish életmód-terápia tudományos alapjai Mára több tudományos kutatás eredményei alapján egyre bizonyosabbnak tűnik, hogy következetes, testi és lelki egészségünket erősítő életmódváltozással számos súlyos betegség progressziója megállítható, sőt akár visszafordítható. De mi áll ezen gyógyító hatás hátterében, milyen molekuláris biológiai folyamatok biztosítják a pozitív élettani változásokat?

 • Témakör: Ornish életmód-terápia

  Életmódváltás: szükséges rossz vagy lehetséges örömforrás?

  2010. november 21.

  A 20. század kemény üzenete így hangzott: sorsunkat génjeink határozzák meg! A 21. század új kihívása a genetika újraértelmezése. Génjeink a lehetőségeket, nem pedig a megváltoztathatatlan jövőt jelentik. Sorsunkat, életünket, egészségünk alakulását környezetünk, lelki állapotunk, az életmódunk meghatározó módon befolyásolja. Életmódváltás: szükséges rossz vagy lehetséges örömforrás?