Mit tehetünk a rák ellen?

Milyen az egészséges életmód? Hogyan táplálkozzunk egészségesen? Milyen szűrővizsgálatokon vegyünk részt? Ezekre és hasonló kérdésekre talál választ ezen az oldalunkon. Rákbetegként pedig arról tájékozódhat, hogy milyen életmódot folytatva, milyen táplálkozással segítheti elő leginkább a szervezet regenerálódását. Sokat jelenthet, ha mások történetét is megismeri, meghallgatja: ehhez nyújt segítséget a személyes betegtörténetek című összeállításunk. A beteget és ápolóját egyaránt érintő lelki nehézségekkel foglakozik onkopszichológiai oldalunk. Rendezvények, betegklubok összeállításunk folyamatosan tájékoztat az aktuális eseményekről: ne maradjon egyedül, ne szigetelődjön el, keresse a segítséget, hogy segíthessenek!

 • Részletes összeállítás a szűrővizsgálatokról

  Rákszűrés

  Minden rák annál eredményesebben kezelhető, minél korábbi fejlődési stádiumában kerül felismerésre. A szűrővizsgálatokkal lehetséges a rákos megbetegedés diagnózisa, még a kóros elváltozás korai állapotában. A betegség kimenetele így sokkal kedvezőbb, mint ha már csak a tünetek jelentkezésekor ismerték volna fel a kórt.

 • Onkopszichológia

  Onkopszichológia

  Hogyan kezeljük a beteg érzelmi reakcióit, hogyan készüljünk fel a kezelési folyamatokra, hogyan viselkedjen a hozzátartozó - többek között ezekre a kérdésekre ad választ onkopszichológiai összeállításunk.

 • A rákos betegek rehabilitációja

  A daganatos betegségek okozta testi és lelki károsodások megszüntetésével, enyhítésével foglalkozik részletes rehabilitáció összeállításunk.

 • Rendezvények, betegklubok

  Betegklub

  Érezte már úgy, hogy kijött az orvosa szobájából, sok mindent megtudott a betegségéről, "tele volt a feje" a hallott információktól, és mégse tudta, mi legyen az első lépés? Hogyan induljon el? Hogyan alakítsa a továbbiakban életét? Több évtizedes tapasztalat Magyarországon és külföldön, hogy a betegek, a hozzátartozók és minden érdeklődő számára hasznos, ha rendszeresen találkozhatnak, beszélgethetnek olyan társakkal, akiknek hasonlóak a problémáik, ugyanazt élték vagy élik át.

 • Ingyenesen hívható anonim lelkisegély szolgálat

  A Magyar Rákellenes Liga ingyenesen hívható anonim telefonos lelkisegély-szolgálatot működtet rákbetegek és hozzátartozók részére. A telefonszám csak vonalas készülékről hívható, a Rákellenes Liga munkatársai hétfőtől péntekig 9-19 óra között, szombaton 9-14 óráig várják a hívásokat a 06-80-505-675-ös telefonszámon.