Onkológia videón

 • Kategória

 • Témakör: Betegellátással kapcsolatos videók

  A rákbetegek becsapásának legjobb módszerei - a Daganatos Betegek Napján elhangzott előadások videón

  2017. február 25.

  A rákbetegek becsapásának legjobb módszerei - a Daganatos Betegek Napján elhangzott előadások videón A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai támogatásával 2016-ban is megrendezésre került a Daganatos Betegek Napja, ahol egyaránt szó esett a legújabb immunonkológiai terápiákról és az egyszerű immunerősítő készítmények közötti különbségekről, a rákbetegek lelki terheiről és a "beteg" lélek áthangolásáról, a rákbetegek csodaszerekkel történő átverésének módszereiről, valamint az életminőséget akár jelentősen is javítani képes mozgásformákról és diétákról.

 • Témakör: Emlőrákkal kapcsolatos videók

  Újfajta HER2-ellenes kezelés a comb bőralatti részébe juttatott infúzióval - videó

  2016. március 24.

  Újfajta HER2-ellenes kezelés a comb bőralatti részébe juttatott infúzióval - videó A máricus 8-án rendezett HER2-betegklubban - amelynek fókuszában a HER2-pozitív emlődaganatok kezelése áll - dr. Dank Magdolna beszélt a HER2-ellenes terápiák legújabb fajtájáról, amelynél már nem intravénásan, hanem a comb bőr alatti szövetterébe lehet bejuttatni a ráksejtekre célzottan ható monoklonális antitesteket. Videónkból kiderül, hogy miért sokkal egyszerűbb ezt a módszert alkalmazni, és miért sokkal kényelmesebb ez a betegek számára is.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Tüdőrák 51 évesen - Orvos-beteg beszélgetés a Harcosok Klubjában

  2016. február 18.

  Tüdőrák 51 évesen - Orvos-beteg beszélgetés a Harcosok Klubjában Évánál 51 évesen vettek észre tüdődaganatot egy tüdőszűrés során, amire azért ment el, mert sportolás közben rendszeresen fájdalmat érzett a háta bal oldalán. A tüdőszűrés lelete nem volt egyértelmű, ezért egy CT-vizsgálatot is elvégeztek, amelynek szintén nem volt egyértelmű az eredménye. Ezután Éva egy mellkassebész ismerőse is megnézte a leletet, majd azt javasolta, hogy mivel ez egy biztosan nem odavaló dolog, azonnal meg fogja operálni. A műtét során egy 2 centriméteres daganat került eltávolításra, amit - Bogos Krisztina kezelőorvos javaslatára - 3 ciklus kemoterápia követett. A beszélgetésből kiderül, hogy miként alakult ezután a négygyermekes anya kezelése.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Hogyan védekezik az immunrendszer a daganatok ellen? - Falus András előadása

  2016. február 16.

  Hogyan védekezik az immunrendszer a daganatok ellen? - Falus András előadása Mit tudunk ma a daganatos betegségek biológiájáról? És mit tudunk a tumorok elleni immunológiai védekezésről? Milyen hatással van a környezet az öröklött génjeink érvényesülésére? Számít-e a lelki egészség a betegségek, különösen a daganatok kialakulása szempontjából? Falus András előadása a Rákellenes Világnapon.

 • Témakör: Tüdőrákkal kapcsolatos videók

  Beszélgetés egy immunterápiával kezelt hazai pácienssel - Harcosok klubja videón

  2015. november 24.

  Beszélgetés egy immunterápiával kezelt hazai pácienssel - Harcosok klubja videón Hazánkban is vannak már olyan betegek, akiknél a tüdőrák kezelésének egyik legújabb módszerét, az úgynevezett immunterápiát alkalmazzák. A tüdőrákbetegek és hozzátartozóik támogatására létrehozott betegklubban, a Harcosok klubjában ezúttal Mártával, egy immunterápiás kezelést kapó pácienssel beszélgetett a Korányi Intézet egyik főorvosa, dr. Papp Mária. Ostoros Gyula vezető főorvos az immunterápia működésének elméleti hátterét mutatta be.

 • Témakör: Betegellátással kapcsolatos videók

  Másodvéleményt kérni nem a bizalmatlanság jele - a 2015-ös Betegjogi konferencia előadásai videón

  2015. november 23.

  Másodvéleményt kérni nem a bizalmatlanság jele - a 2015-ös Betegjogi konferencia előadásai videón Milyen esetekben van értelme másodvéleményt kérni egy rákdiagnózis esetén? Kihez forduljunk, ha ilyen igényünk van? Tartanunk kell-e attól, hogy kezelőorvosunk bizalmatlanná válik velünk szemben, ha másodvéleményt kérünk? Többek között ezekre a kérdésekre válaszoltak a szakemberek a 2015-ös Betegjogi konferencián.

 • Témakör: Limfómával kapcsolatos videók

  Mikor van szükség őssejt-átültetésre limfómában? - A Limfóma Világnap előadásai videón (2. rész)

  2015. október 18.

  Mikor van szükség őssejt-átültetésre limfómában? - A Limfóma Világnap előadásai videón (2. rész) Az idei Limfóma Világnapról szóló videós összefoglalónk második részében prof. dr. Masszi Tamás, a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának vezető főorvosa beszélt az őssejt-transzplantáció lehetőségeiről limfómák esetén, dr. Mikala Gábor részlegvezető főorvos pedig - aki szintén a Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályon dolgozik - a fiatal mielóma multiplexes betegek kezelésének menetét ismertette. Prof. dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára az alternatív orvoslás árnyoldalairól tartott előadást.

 • Témakör: Limfómával kapcsolatos videók

  Az orvoslás jövője öt-tíz éven belül - A Limfóma Világnap előadásai videón (1. rész)

  2015. október 17.

  Az orvoslás jövője öt-tíz éven belül - A Limfóma Világnap előadásai videón (1. rész) Az idei Limfóma Világnapról szóló videós összefoglalónk első részében Meskó Bertalan orvosi jövőkutató igen érdekfeszítő előadása mellett a Hodgkin és a non-Hodgkin limfómák jelenlegi kezelési lehetőségeiről beszél két, hazánkban egyaránt igen elismert szakember, Borbényi Zita, a Magyar Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság elnöke és Illés Árpád, a Debreceni Egyetem II. számú Belgyógyászati klinikájának hematológus szakorvosa.

 • Témakör: Limfómával kapcsolatos videók

  Hogyan zajlik ma az onkohematológiai daganatok diagnosztikája és kezelése? - Dr. Bödör Csaba előadása videón

  2015. szeptember 15.

  Dr. Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet tudományos főmunkatársa a Limfóma-Mielóma Klub keretein belül augusztusban tartott előadást a genetika szerepéről az onkohematológiai betegségek diagnosztikájában. A kutató korábban a neves Nature Genetics folyóiratban publikálta a limfóma follikuláris típusainak genetikai hátterével kapcsolatos eredményeit, amelyek a betegség kezelési lehetőségeinek bővítését is jelentősen elősegíthetik a közeljövőben. Hogyan zajlik ma az onkohematológiai daganatok diagnosztikája és kezelése? - Dr. Bödör Csaba előadása videón

 • Témakör: Limfómával kapcsolatos videók

  A klinikai vizsgálat, mint lehetőség - Telekes András előadása videón

  2015. július 29.

  A klinikai vizsgálat, mint lehetőség - Telekes András előadása videón "Több ezer éven keresztül gyógyítottunk "kígyóval, békával és minden egyébbel", akkor mégis mi szükség van rá, hogy bizonyítékokkal támasszuk alá egy-egy kezelési módszer hatékonyságát?" - tette fel a kérdést dr. Telekes András belgyógyász, farmakológus és onkológus, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Onkológiai Osztályának vezető főorvosa. A szakember a Limfóma-Mielóma Klub egyik tavaszi összejövetelén tartott előadást a klinikai vizsgálatokban történő részvétel lehetséges előnyeiről.

 1  2  3  4