Gyógyulásom története

 • Tallós Rita - Jóban lenni önmagammal

  2015. január 30.

  Egy nyüzsgő kávéházban találkozunk a Vígszínházzal szemben. Talán a klasszikus enteriőr vagy a színház közelsége teszi, de igazán különleges a hely atmoszférája. Ahogy helyet foglalunk, a szomszéd asztal felől kíváncsi tekintetek szegeződnek ránk. Nagyon szeretem a színésznőt! - hangzik az őszinte vallomás. Tallós Ritánál 2013 őszén diagnosztizáltak mellrákot. Gyógyulásról, tanulságokról, örömteli életről beszélgetünk. Tallós Rita - Jóban lenni önmagammal

 • "Beteg voltam, meggyógyultam" - Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely pályázata

  2014. február 19.

  "Beteg voltam, meggyógyultam" - Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely pályázata Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely prózaíró pályázatot ír ki "Beteg voltam, meggyógyultam" címmel. A pályázat célja: tényirodalmi könyvet szeretnénk az olvasóknak adni, melyekben valós gyógyulástörténeteket osztanak meg az írók az olvasókkal, ahogyan egy-egy betegségből megtalálták a kiutat, kilábaltak, felépültek, meggyógyultak. Egy pályázó egy művel pályázhat. A pályázatot elektronikus formában az info@mairodalma.hu email-címre kell elküldeni, csatolt fájlként.

 • Öltönyben érkeztem, és öltönyben is távoztam a kórházból

  2011. május 2.

  Az 58 éves építész és generál-kivitelező nem igazán engedte, hogy betegsége eluralkodjon rajta: amikor másokat még betegállományban tart a háziorvos, ő már visszament dolgozni. Mára szerencsére úgy tűnik, hogy gyógyultnak tekintheti magát.

 • Kellett a betegség, hogy kinyíljak a világ felé

  2011. április 22.

  A 46 éves hölgy lakásán és megjelenésén érződik, hogy rendszerető, precíz asszony. Az előszobában szobabicikli: naponta, felkelés után félórát nyomja a pedált, és különböző tornagyakorlatokat végez. A napi rendszeres testmozgás a megjelenésén is látszik. Az ember nem is hinné, hogy tíz éve számtalan súlyos betegségen esett át.

 • A mai napig vidám természetű vagyok

  2011. április 19.

  A szegedi asszony - aki mellrákban, méhdaganatban, majd csontáttétben betegedett meg - ízes tájszólással, szívvel-lélekkel meséli el az életét. Bár sok megpróbáltatáson ment keresztül, a mai napig vidám természetű maradt.

 • Megváltozott az értékrendem

  2011. április 14.

  A 36 éves fiatalember élete a civil munka mellett az énekesi pályáról szól. Váratlanul érte a rák ritka fajtája, a GIST tumor. Azonban a nehezén már túl van, és a betegség óta élete is más értelmet nyert.

 • Nem figyeltem magamra, soha többé nem tennék ilyet

  2011. április 12.

  Az irodai ügyintézőnek műtéte után súlyproblémái lettek, de nem különösebben foglalkozik vele. Ügyfeleket fogad, szereti a munkáját, és hamar vissza tudott menni dolgozni.

 • Mégsem műtöttek meg

  2011. április 7.

  "A műtőasztalról vettek le, mert nem volt mit műteni" - emlékszik vissza egy negyvenéves férfi, akinél az arcüreg rosszindulatú daganatát diagnosztizálták.

 • Őszintén a rákról - Szvorák Katalin

  2011. április 5.

  Őszintén a rákról - Szvorák Katalin Idén lett huszonöt éves az első hazai rákellenes civil szervezet, "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány. A március 29-én, kedden rendezett sajtóreggelin Szvorák Katalin népdalénekesnő, az alapítvány egyik régi támogatója is jelen volt, aki az eseményen őszintén vallott korábbi daganatos betegségéről és gyógyulásáról. A művésznő szerint a gyógyulás talán legfontosabb feltétele, hogy elfogadjuk és szeressük önmagunkat. Emellett persze az sem árt, ha egészségesen étkezünk, sokat járunk a természetbe és minden apró dolognak megpróbálunk örülni.

 • Gyermeket vállalni tumorral

  2011. március 25.

  Törékeny, fekete, hullámos hajú, tengerkék szemű, bájos hölgy érkezik. Mintha Audrey Tautou ülne velem szemben. A betegség, amelynek pontos megnevezése a klinikai zárójelentések és ambuláns kezelőlapok szerint a bordák, a szegy- és a kulcscsont rosszindulatú daganata, 33 éves korában találta meg ezt a fiatal hölgyet, aki betegsége harmadik évében, dacolva a kórral, fiúgyermeknek adott életet.

 1  2  3  4