Gyógyulásom története

 • Aki nem fogott kezet az ördöggel

  2011. március 15.

  A 70 éves férfinak életében tíz műtétje volt, de amire legrosszabb álmaiban sem gondolt, az 63 éves korában kezdődött. Lába és keze lebénult, illetve betegségek és műtétek sorozatán ment keresztül. A rehabilitációja során állapították meg a vastagbél rosszindulatú daganatát, amellyel először műtötték meg.

 • A rák nálunk családi örökség

  2011. március 15.

  A 78 éves hölgy evangélikus, mélyen hívő hölgy. Tanító akart lenni, a szegedi zárdában tanult, de végül gyorsírásból beszédírói fokig szerezte meg a tanítói vizsgát, és ezen a területen dolgozott egész életében. Az ő családjukban a daganatos betegség családi örökség.

 • Szeretnék egy társat, aki hasonló egzisztenciális helyzetben van, mint én

  2011. március 10.

  A szőke hajú, filigrán, rendkívül csinos, negyvenéves hölgy nyugodt szívvel letagadhatna a korából 10 évet. Vidéken él, és hét éve műtötték melltumorral.

 • Ha elveszik a nőiesség, de megmarad az élet

  2011. március 4.

  A szemész főorvosnőnél élete során kétszer is fellépett rosszindulatú daganat: először a méhét és a petefészkét kellett eltávolítani, tizenkét évvel később pedig a bal mellét és a hónalji nyirokcsomókat. Nehéz volt feldolgoznia a betegséget, férje azonban nagyon sokat segített.

 • Tiszta és derűs lélek, betegség idején is

  2011. február 19.

  A munkácsi születésű tanárnő 1991-ben települt át Magyarországra. Mindene a családja, két gyermeke és két unokája. Saját magával és rákbetegségével kapcsolatban szűkszavú, de az életéről szívesen mesél.

 • Hinni, bízni, esélyt adni

  2011. február 17.

  A 65 éves férfi és családja egy kis faluban élnek, szó szerint generációk együtt és mégis külön. Óriási telkük egyik részében áll ötszobás házuk, ebben laknak az öregek, a telek végében pedig a gyerekek építettek egy modern, mai igényeknek megfelelő házat, az unokák így könnyen átszaladhatnak a nagyszülőkhöz. Hinni, bízni, esélyt adni

 • Templomból a kórházba

  2011. február 15.

  Az egyik katolikus plébánia papja épp misézés közben lett hirtelen rosszul, olyannyira, hogy sürgősségi mentő szállította kórházba, ahol megállapították, hogy rákos. Az atyát lelkileg nagyon megviselte, hogy hirtelen ott kellett hagynia élete munkáját, a plébániát és a számára oly kedves közösséget. Az alábbiakban az atya gondozójával készített beszélgetést olvashatják.

 • Még pereltem is Istennel, hogy vajon miért történt meg mindez velem?

  2011. február 6.

  Az ötvenöt éves hölgy háromgyermekes családanya. Sérült gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozik. Melltumorral műtötték, és már le is százalékolták volna, de a munkáját nagyon szereti, és nincs szíve otthagyni a segítségre szoruló pácienseit.

 • Ez itt a Mennyország? - Ahhoz képest elég sokan vannak

  2011. február 2.

  A 76 éves tervező mérnök prosztata-megnagyobbodása több mint 20 éve kezdődött. Számtalan gyulladásgátló szert írt fel az urológus, de azok nem sokat használtak, ezért a mérnök különböző természetgyógyászati szerek - többnyire gyógyfüvek - alkalmazásával is próbálkozott. Sajnos, a folyamatot nem tudták megállítani, a prosztata egyre nagyobb lett.

 • Nyári gyümölcsszezon

  2011. január 31.

  A 80 éves úr közegészségügyi vezetőként dolgozott 41 éven át, napi 8-9 órát, vagy annál többet. Naponta kérték a segítségét a gyógyító-ellenőrző munkában, ami nem különösebben hálás feladat.