Magyar rákkutatót is meghívtak a giga technológiai világkiállításra Szaúd-Arábiába

2023. február 6.
Megosztás:

A világ legjelentősebb technológiai szakemberei február 6. és 9. között Rijádban gyűlnek össze a LEAP 2023 világkiállításon és konferencián. A LEAP meghívottja magyar részről Dr. Peták István rákkutató, az Oncompass Medicine egyik alapítója és tudományos igazgatója, aki a rák elleni harc világnapja - február 4. - után két nappal tart előadást Szaúd-Arábiában.

A LEAP idei témája az Új világok, amelyen a világ élvonalbeli szakemberei jövőbe mutató technológiákat és stratégiákat mutatnak be: például miként lehetséges, hogy 2035-ben ember legyen a Marson, vagy 2070-ben város a Holdon. Dr. Peták István rákkutató előadásában arról tájékoztatja Rijádban a világ legmeghatározóbb technológiai szakembereit, hogy a mesterséges intelligencia segítségével hogyan érhetjük el, hogy minden daganatos beteg hozzájusson a neki legmegfelelőbb személyre szabott terápiához.

A LEAP 2023 világkiállításra és konferenciára több mint 700 technológiai vállalatot, 500 vezérigazgatót, szakértőt, valamint 100.000-nél is több látogatót várnak. A LEAP előadói között olyan jelentős szakembereket, vállalkozókat találunk, mint Elie Habib, Tim Draper, Thierry Henry, Dr. Celeste Moles Lo Turco, Emon Shakoor vagy Susan Kilrain. Az eseményen több mint 6,4 milliárd USD értékű technológiai programot jelentenek be.

Dr Peták István kiemelte:

Európa után most már az Egyesült Államok és a világ meghódítása a célunk, annak érdekében, hogy a módszerünk minél több daganatos beteghez eljusson. A rák egy nagyon összetett betegség, több ezer lehetséges genetikai mutáció kombinációja okozza, ezért is ilyen nehéz a gyógyítása. Nekünk hét évbe telt, mire felépítettük ezt a rendszert, 10.000 rákos esetet elemeztünk és 32.000 algoritmust írtunk. Mi rendületlenül hiszünk benne, hogy a számítástechnika, a mesterséges intelligencia erejét is kihasználva le fogjuk győzni a rákot."

A Dr. Peták István és csapata által fejlesztett technológia már több rangos hazai és nemzetközi innovációs díjban részesült. Többek között megnyerte az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának díját, Európa legígéretesebb technológiai vállalkozásaként a Jövő Unikornisa díjat, itthon az Informatikai Innovációs Díj mellett a Gyúrós Tibor Díjat. Tavaly az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen egyenesen az orvostudomány forradalmi áttörésének nevezte a módszert. A LEAP 2023 világkiállítás és konferencia meghívása a nemzetközi figyelem további erőteljes növekedését jelzi.

Információ: https://www.onegiantleap.com/en/home.html

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról: