Betegklubok, rendezvények

Érezte már úgy, hogy kijött az orvosa szobájából, sok mindent megtudott a betegségéről, "tele volt a feje" a hallott információktól, és mégse tudta, mi legyen az első lépés? Hogyan induljon el? Hogyan alakítsa a továbbiakban életét?

Több évtizedes tapasztalat Magyarországon és külföldön, hogy a betegek, a hozzátartozók és minden érdeklődő számára hasznos, ha rendszeresen találkozhatnak, beszélgethetnek olyan társakkal, akiknek hasonlóak a problémáik, ugyanazt élték vagy élik át. Az első klubokat maguk a betegek hozták létre. Ezek közül igen sok jól működik már évtizedek óta.

Hazánkban a Magyar Rákellenes Liga a tematikus betegklubok fő szervezője és támogatója. Általában havi egy összejövetelt tartanak a kora délutáni órákban.

Miért jó lehetőség ez?

Biztos információkat kaphatnak szakemberektől a betegségükkel kapcsolatosan. Értesülhetnek a gyógyítás új, legkorszerűbb módszereiről. Életmódbeli kérdéseikre választ kaphatnak. Hogyan alakítsák további életútjukat, mit kerüljenek, és mit helyezzenek előtérbe? Az egészségügy területén tapasztalható sok változás között könnyebben eligazodhatnak. Praktikus, - étkezéssel, főzéssel, testmozgással - kapcsolatos kérdésekről is beszélhetnek.

Betegklubok

 • HER2 Klub

  A HER2 Klub 2007 áprilisában alakult meg a Magyar Rákellenes Liga szervezésében. A HER2 klub elnevezése az emlőrák egy gyakori típusára utal, a tagok közé azonban bárki érintett vagy érdeklődő beléphet. Küldetése, hogy összefogja az azonos élethelyzetű betegeket, akiknek kötetlen körülmények között van lehetőségük kérdéseik, kételyeik, félelmeik megfogalmazására.

  Beszámolók a korábbi rendezvényekről:

 • Férfi Klub

  A klub elsősorban a "férfias" problémákra fókuszál, de hölgyeket is szeretettel várnak tagjaik közé.

 • Fiatal Rákbetegek Klubja

  A 2010 májusában alakult betegklub elsősorban a fiatal rákbetegek életkori sajátságokból adódó problémáival kapcsolatban hív előadókat.

 • Hozzátartozók klubja

  A klub a rákos betegek hozzátartozóinak kíván segítséget nyújtani az otthonápolás, szociális ellátás, a betegek táplálása, otthoni fájdalomcsillapítás és a lelki gondozás problémáival kapcsolatban.

 • Prosztata klub

  A Magyar Rákellenes Liga szervezésében működő Prosztata Klubban az idősödő férfiak egyik leggyakoribb rákbetegségével kapcsolatban tájékozódhatunk a legmodernebb kezelési lehetőségekről és oszthatjuk meg tapasztalatainkat betegtársainkkal.

 • Vese Klub

  Az összejöveteleken a veserákkal kapcsolatos előadások hangzanak el, és közvetlen beszélgetésre is van lehetőség.

 • Limfóma Klub

  A Limfóma Klub a Magyar Rákellenes Liga elsőként, 2007-ben alakult betegklubja. Egyre sürgetőbbé vált ugyanis az igény a limfómás betegek körében, hogy betegtársaikkal rendszeresen találkozhassanak, beszélgethessenek, és orvosaiktól érdeklődhessenek az őket érintő kérdésekről.

Anonim lelkisegély-szolgálat

 • Ingyenesen hívható anonim lelkisegély szolgálat

  A Magyar Rákellenes Liga ingyenesen hívható anonim telefonos lelkisegély-szolgálatot működtet rákbetegek és hozzátartozók részére. A telefonszám csak vonalas készülékről hívható, a Rákellenes Liga munkatársai hétfőtől péntekig 9-19 óra között, szombaton 9-14 óráig várják a hívásokat a 06-80-505-675-ös telefonszámon.

Aktualitások

 • A Magyar Rákellenes Liga 2010 októberi rendezvényei

  A Magyar Rákellenes Liga 2010 októberében is országszerte számos programot szervez daganatos betegek és hozzátartozóik részére.

 • Férfi Klub - 2010.10.06.

  A következő klubnapon Dr. Vértes László Kihívások ötvenen túl címmel tart előadást.

 • MBSR stresszcsökkentő tréning indul

  Az MBSR- (Mindfulness Based Stress Reduction) tréning tematikája külföldön már széles körben elterjedt, a tudatosítás alapú stresszcsökkentésre épül. Számos eredmény bizonyítja, az MBSR program hatékonyságát a stressz csökkentésében és jótékony hatását a daganatos megbetegedések, krónikus fájdalmak, stressz eredetű szív és légzőszervi megbetegedések, és egyes pszichológiai problémák kezelésében.

Rehabilitációs klubok, csoportok

 • Újjászületés Rehabilitációs Táncklub

  Újjászületés Rehabilitációs Táncklub

  Az "Újjászületés" klub egy táncterápiás rehabilitálós klub. Hetente egyszer másfél órára az ajtón kívül hagyunk minden bajt, fájdalmat, megoldandó feladatot. Átadjuk magunkat a tánc és a mozgás örömének. Az órák végén kellemesen fáradtan, lelkileg és testileg feltöltődve búcsúzunk egymástól.

 • Fakanál Klub

  A Magyar Rákellenes Liga szervezésében működtetett klub alkalmával együtt elkészítünk egy egészséges ételt, majd közösen elfogyasztjuk azt. Tesszük ezt sok-sok beszélgetés közben. A klubfoglalkozásokat Csépke Katalin vezeti.

 • Kézműves Klub

  A Magyar Rákellenes Liga szervezésében működő foglalkozásokon egyszerűen elkészíthető használati tárgyakat, lakásdíszeket készítenek mindig különböző eljárásokkal, Végh Rita szakmai irányítása alatt. A részvételhez semmilyen kézügyesség, vagy előzetes tapasztalat nem szükséges.

További klubok, rendezvények

 • Ébredések filmklub

  A Tabán Mozival és az MBSR tréner-csoporttal együtt szervezett filmklubban az érdeklődők havonta egy elgondolkodtató, a tudatos életvezetéssel kapcsolatos filmet tekinthetnek meg együtt. A filmet követően közös beszélgetésre is lehetőség van.

Összejövetelek hívők részére

 • Szentmise a daganatos betegekért

  Minden hónap első keddjén, a 17 óra 15 perckor kezdődő szentmise keretében imádkozunk a daganatos betegekért és az őket segítőkért a Belvárosi Szent Anna (Szervita) templomban (Budapest, V., Szervita tér 6.)