Táplálkozás - Rákmegelőző étkezés
Vajon lehet-e úgy táplálkozni hogy a rákbetegséget biztosan elkerüljük? - teszi fel a kérdést amerikai kutatási eredmények nyomán
Dr. Zajkás Gábor, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese. Az amerikaiak három tényezőre hívják fel a figyelmet. Az egyik az egészséges testtömeg megtartása, tehát mind a túlzott soványság, mind az elhízás elkerülése, a másik az egészséges táplálkozás, a harmadik pedig a rendszeres testmozgás. Az élelmiszereket ebből a szempontból négy különböző kategóriába sorolják. Az első csoportba azok tartoznak, amelyek biztosan növelik, vagy biztosan csökkentik a daganatok kockázatát, a másodikba azok, ahol ugyanezt csak valószínűsítik, míg a harmadik és a negyedik kategóriába tartozó élelmiszereknek a daganatok kialakulásával kapcsolatos összefüggései egyelőre tisztázatlanok.
Kapcsolódó hanganyag
Név: |
Táplálkozás - Vegetáriánusok előnyben? |
Játékidő: |
4:12 |
Eladó: |
Katolikus Rádió |
Album: |
Táplálkozás |
Év: |
2009 |
Lejátszás: |
Frissítse Flash lejátszóját, hogy meghallgathassa hanganyagunkat! |