Vény nélküli, hatékony megoldás a citosztatikus kezelések által okozott szájnyálkahártya-gyulladás kezelésére

Daganatok.hu 2015. október 16.
Megosztás:

Az OROSOL recept nélkül elérhető, pár napon belül hatékony megoldást kínáló, a szájüregben alkalmazandó spray, amely korábban nem elérhető enyhülést nyújt kemo-, illetve a sugárterápia okozta fájdalmas és igen kellemetlen gyulladásokra és fekélyekre. Ezek a gyulladások a daganatellenes szerek sejtkárosító hatásai következtében alakulnak ki a betegek csaknem felénél. Az OROSOL Spray kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz.

A kemo- vagy sugárterápián áteső betegek legalább felénél - ami nagyon sok beteget jelent, tekintve hogy a rák kezelésében ezek a módszerek ma még a leginkább elterjedtek - többszörös szájnyálkahártya-gyulladás (orvosi szakkifejezéssel orális mucositis) alakul ki. Ezek az egyenként kicsi, ám a szájüregben többnyire nagy felületen jelentkező gyulladások, fekélyek általában nagyon fájdalmasak, és erős égő érzést okoznak. A többszörös szájnyálkahártya-gyulladás hatékony megelőzésére jelenleg sajnos nincs mód, így az egyetlen lehetőség a tüneti kezelés.

Ideális megoldás a szájnyálkahártya-gyulladás helyi kezelésére

A kemoterápiás gyógyszereket kapó betegeknél általában a kezelés megkezdését követően 4-5 nappal kezdenek megjelenni a szájnyálkahártya-gyulladás első tünetei. Ezek általában a 10. nap környékén válnak a legsúlyosabbá, a következő néhány hétben pedig már nem romlanak számottevően, esetleg enyhülnek is. A sugárkezelés esetében többnyire csak később, a kezelés 2. hetének végére alakulnak ki a szájüregben jelentkező fájdalmas fekélyek, és általában 6-8 hétig maradnak fenn.

A fekélyek kialakulásának oka, hogy a kemo- vagy sugárkezelés sejtroncsoló hatásai következtében elvékonyodik a szájüreg belső nyálkahártyarétege, a szövetek egy része így leválik, majd a szájüreg - kisebb vagy nagyobb területeken - kivörösödik, és gyulladttá, végül pedig fekélyessé válik. A fájdalom erősségének függvényében előfordulhat, hogy Ön sem beszélni, sem enni nem lesz képes, az igazán szélsőséges esetekben pedig a száját sem fogja tudni kinyitni.

Van-e megoldás? Megszüntethető-e a gyulladás és a vele járó fájdalom?

A jó hír, hogy van megoldás! Megelőzni ugyan továbbra sem lehet a fájdalmas gyulladás kialakulását - hiszen ezek épp az alkalmazott rákellenes kezelés következményeiként alakulnak ki - a panaszok azonban a legtöbb esetben enyhíthetőek, vagy akár teljesen meg is szüntethetőek! Ehhez Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy a fekélyek megjelenését követően azonnal alkalmazni kezdi az OROSOL® Spray-t, amely egy helyi hatású, antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkező enzimgátló szer. Ezzel - szerencsés esetben - akár már pár napon belül enyhülhetnek a szájnyálkahártya fokozatos elfekélyesedésével járó kínzó és rendkívül kellemetlen tünetek.

Az OROSOL® Spray:

- recept nélkül elérhető;
- gyorsan hat;
- hatékony;
- és helyileg, a szájüregben egyszerűen alkalmazható.

Az OROSOL® Spray-ről bővebben is tájékozódhat a www.orosol.hu weboldalon!

Az OROSOL® Spray gyógyászati segédeszköz. A spray helyi hatást fejt ki a gyulladásos szájnyálkahártya felszínén. A gyártás során felhasznált összetevők egyike sem jut át a sejteket határoló hártyán (sejtmembrán), így készítményünk semmilyen - közvetlen vagy közvetett - farmakológiai, biológiai vagy metabolikus káros hatást nem gyakorol a szájnyálkahártya sejtjeire.

Hogyan hat az OROSOL® Spray?

Az OROSOL® Spray olyan növényi hatóanyagokat tartalmaz, amelyek megkötik és semlegesítik a szájnyálkahártya-gyulladás területén jelenlévő, ámde felesleges fehérjebontó enzimeket. Többek között ezek az enzimek felelősek azért, hogy a kemo- vagy sugárterápiás kezelések megkezdését követően fokozatosan elkezd leépülni az úgynevezett extracelluláris mátrix, amely a kötőszöveti sejteket körülvevő, fehérjékből és szénhidrátokból felépülő hálózat. A fehérjebontó enzimeket megkötő növényi hatóanyagok segítségével megállítható az extracelluláris mátrix kemo- vagy sugárterápiás kezelések miatt bekövetkező pusztulása, ezáltal pedig mérsékelhetőek vagy akár meg is szüntethető a szájnyálkahártya-gyulladás, illetve az ezzel járó, gyakran igen kellemetlen és sokszor csak igen nehezen elviselhető fájdalom.

Az OROSOL® Spray egy kizárólag természetes alapanyagokból álló, biztonságos, nem irritáló hatású, védőréteget képző oldat formájában juttatja a szájnyálkahártya felületére a fentebb említett növényi hatóanyagokat. Az oldat azonnal segít megtisztítani a sérült nyálkahártya-felületeket, ezáltal jelentősen csökkenti a fájdalmat, a viszketést és az irritációt, és általánosan is kedvező feltételeket teremt a gyulladásos elváltozások minél hamarabbi gyógyulásához. Az OROSOL® Spray mindezeken kívül antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, azaz hatékonyan képes megakadályozni a szájnyálkahártya gyulladásos területeinek bakteriális kórokozókkal történő fertőződését (vagy újrafertőződését, ha ez egyszer már bekövetkezett).

A sérült, gyulladt, fekélyes szájnyálkahártya-felületre egy-egy alkalommal 4-5-ször szükséges fújni, ami által vékony filmréteg képződik a száj nyálkahártyáján. A gyulladás kialakulásának kezdetén 2 óránként javasolt megismételni ezt a műveletet, később pedig naponta 3-4 alkalommal. A gyulladásos tünetek súlyosságától függően ennél ritkábban is alkalmazható a készítmény. Azokban az esetekben, amikor már nincsenek jelen a gyulladásos tünetek - vagy már csak nagyon enyhe, a mindennapi életvitelt jelentős mértékben nem befolyásoló panaszokat okoznak - nem szükséges az OROSOL® Spray használata.

Kiknek nyújt hatékony segítséget az OROSOL® Spray?

Az OROSOL® Spray a legtöbb kemo és sugárkezelés alatt álló és szájnyálkahártya-gyulladással küzdő beteg számára ajánlható, ami az ilyen típusú kezeléseket kapó daganatos betegek csaknem felét jelenti.

Az OROSOL® Spray - kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz - nem lép kölcsönhatásba sem a kemoterápiás gyógyszerekkel, sem pedig a sugárterápia hatásmechanizmusával, ami azt jelenti, hogy az említett kezelések alatt is mellékhatásmentesen, teljes biztonsággal alkalmazható.

Hol kaphatok további, bővebb információkat az OROSOL® Spray-ről?

Az OROSOL® Spray-ről bővebben is tájékozódhat a www.orosol.hu weboldalon.

(A Pharmacenter Kft. által támogatott tartalom)

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.