Last minute magánorvosi időpontfoglaló app indult Magyarországon

2022. október 6.
Megosztás:

Már letölthető az LMDoki mobilalkalmazás és foglalhatók az utolsó pillanatos orvosi időpontok. Az applikáció folyamatosan jeleníti meg a még szabad, de már kedvezményes vizsgálati időpontokat a rendszerhez csatlakozó magánegészségügyi szolgáltatók és magánorvosok foglalási rendszeréből.

Az ötlet egy újdonság, hiszen korábban nem létezett Magyarországon olyan internetes piactér, ahol kifejezetten last minute és kedvezményes magánorvosi időpontok foglalására lett volna lehetőség. A megoldás az LMDoki (Last Minute Doki) applikáció, amely ingyenesen letölthető Android és iOS mobiltelefonokra, de elérhető számítógépen és notebookon is: app.lmdoki.hu

A projekt ötlete 2019 tavaszán született és a startup vállalkozás a Hiventures inkubációs tőkebefektetése révén már októberben elindult. 2020 az inkubáció éve volt:  a hazai és nemzetközi piackutatásnak, a lehetséges technológiák megismerésének, tesztelésének és az applikáció alapos megtervezésének köszönhetően 2021 tavaszán zöld lámpát kapott az app fejlesztése. A csapat bővült és a vezető hazai medikai időpontfoglalási rendszert üzemeltető szolgáltatóval történő együttműködés segítségével 2022 tavaszán elkezdődött a mobilalkalmazás felhasználói tesztelése.

Az aktuálisan foglalható időpontok az app letöltését követően azonnal láthatók és a szűrők segítségével könnyen kereshetők. Időpontot foglalni illetve a kiegészítő funkciókat használni, így időpont figyelést beállítani, ismerősöket meghívni, kupont beváltani, kedvenc orvosokat bejelölni, értékelni, csak regisztrációt követően lehetséges. Magánorvosok, egészségügyi szolgáltatók részére a csatlakozás és az időpontok megjelenítése is ingyenes.

A vásárlás lélektana alapján mindannyian kedveljük az akciós lehetőségeket, a felgyorsult élet hatására könnyen alkalmazkodunk az utolsó pillanatokban elérhető lehetőségekhez, sokszor ezeknek köszönhetjük, hogy eljuthatunk olyan országokba, szálláshelyekre, színházi előadásra, amelyet nem engedhetnénk meg maguknak.
A hazai magánegészségügyi piacon egyre drágábbá válnak a szolgáltatások. Orvosi oldalon probléma a lemondások kezelése és a kapacitás-kihasználtság maximalizálása. A páciensek részéről a folyamatosan növekvő árszínvonal mellett kevés a kedvezményes orvosi időpont és nehezen áttekinthető a kínálat.

Kutatásaink alapján[1] jelentős az igény last minute és kedvező árú orvosi időpontokra. Egyre elterjedtebbek az applikációk, a páciensek egyre nagyobb része használja már időpontfoglalásra is, sőt a kedvezményekért cserébe akár foglalási díjat is fizetnének.

Az applikációban lévő időpontok az egészségügyi szolgáltatók időpontfoglaló rendszereiből automatikusan, az időpont előtti 1-3 napban érkeznek, így ezek valóban utolsó pillanatos időpontok és ilyen kedvezményes árakon csak az LMDoki applikációban foglalhatók!
A foglalás véglegesítéséhez az elérhető kedvezmény értéke alapján meghatározott minimális foglalási díj fizetése szükséges. Ezért érdemes már most a bevezetési időszakban letölteni az applikációt, majd regisztrálni és az elérhető ajándék kuponokat beváltani kreditekre. Ezekkel a kreditekkel pedig később, amikor ténylegesen szükség lesz a kedvezményes orvosi időpontra, akár teljes egészében kifizethető lesz a foglalási díj.

Az LMDoki applikációról, a letöltéséről és a magánorvosi csatlakozásról minden információ megtalálható a www.lmdoki.hu oldalon, a kérdéseket pedig az info@lmdoki.hu címen várjuk. Bemutató animációs videónk 90 másodpercben összefoglalja az app működését.

[1] 2020. január 27-e és február 3-a között 1011 fő töltötte ki a 36 kérdésből (14 demográfiai és 22 szakmai) álló Orvosfoglalási szokások kutatása című kérdéssort: https://lmdoki.hu/resource/idopontfoglalas-piackutatas/

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról: