Klinikai vizsgálatok

 • A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság összegyűjti a klinikai vizsgálatokat

  2013. május 21.

  A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság összegyűjti a klinikai vizsgálatokat A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) összegyűjti és a szakorvosok, betegek számára is nyilvánossá teszi a Magyarországon futó onkológiai klinikai gyógyszervizsgálatok adatait - írja a Ráksejtstop honlap. A klinikai vizsgálatok révén a betegek akár évekkel korábban hozzájuthatnak a legújabb hatóanyagokhoz, amelyeknek rutinszerű alkalmazására esetenként még hosszú éveket is várni kell.

 • A klinikai vizsgálatok szerepe a daganatos betegek kezelésében

  2012. augusztus 16.

  "Nagyon fontos lenne, hogy a betegek valóban megértsék, miért van szükség klinikai vizsgálatokra. A páciensek egy kisebb részénél azonban defenzív magatartást tapasztalunk. Ők azt mondják, hogy az orvosok inkább ne kísérletezzenek rajtuk" - válaszolta a Daganatok.hu kérdésére nemrég dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet sugárterápiás osztályának vezető főorvosa. Polgár munkájának köszönhetően 2011-ben rendszeres betegoktatási program indult az intézetben, amelynek egyik előadásán dr. Rosta András ismertette minden részletre kiterjedően a klinikai vizsgálatok témakörét. Az alábbiakban a betegoktatási programban elhangzott előadás összefoglalója olvasható. A klinikai vizsgálatok szerepe a daganatos betegek kezelésében

 • Felhívás klinikai vizsgálatra: ingyenes kezelés előrehaladott endometriumrákban szenvedő betegeknek

  2011. május 25.

  Egy most folyó klinikai kutatás egy új hatásmechanizmusú daganatellenes vizsgálati készítmény biztonságát és hatékonyságát vizsgálja előrehaladott stádiumú endometriumrákban szenvedő betegeken. A vizsgálatba önkéntes résztvevők jelentkezését várja a PSI CRO Magyarország Kft.

 • Felhívás klinikai vizsgálatban való részvételre

  2011. március 1.

  Egy most folyó klinikai kutatás egy új fájdalomcsillapító hatású vizsgálati készítmény biztonságosságát és hatékonyságát vizsgálja középsúlyos-súlyos krónikus, tumoros betegség miatti fájdalom kezelésében.

 • Tűzmadár Ház: rákkutatás a betegek részvételével

  2011. február 15.

  Tovább bővült a daganatos betegek és családjaik onkológiai terápia melletti testi, lelki és szociális segítését felvállaló fővárosi Tűzmadár Ház: a civil központban immár a betegek bevonásával zajló nemzetközi klinikai vizsgálatok hátteréül szolgáló tudományos helyiséget is kialakítottak. Az ünnepélyes átadást február 11-én pénteken 13 órakor tartották.

 • A klinikai vizsgálatok fázisai

  2010. július 23.

  A klinikai vizsgálatok fázisai A klinikai vizsgálat egy olyan adatgyűjtési sorozatot jelent, amelynek során egy terápiás eljárást, készüléket vagy gyógyszert vizsgálnak meg a biztonságosság megállapítása vagy a minőség javítása érdekében. A vizsgálat minden esetben a résztvevő tudtával és beleegyezésével történik, és a klinikai próba minden esetben szigorú hatósági ellenőrzés alatt áll.