PanCare nemzetközi konferencia a daganatos gyermekekért

Daganatok.hu 2022. október 11.
Megosztás:

2022. október 12. és 14. között Budapesten rendezik meg a PanCare nemzetközi konferenciát, a gyermekkori daganatot túlélők gondozásáért és életminőségük javításáért. A félévente megrendezésre kerülő konferencián orvosok, nővérek, segítők, szülők és gyógyult fiatalok oszthatják meg egymással tapasztalataikat, akik emellett a résztvevő országok kutatási eredményeit is megismerhetik.

A PanCare nemzetközi szervezet 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a gyermek- és serdülőkori daganatos betegségek túlélőinek gondozását és életminőségük javítását, valamint az ehhez való egyenlő hozzáférést Európa szerte.

Bár a gyermekkori rák túlélési aránya egyre növekszik, a túlélők 60-70 százalékának a betegség és a kezelések hosszútávú következményei miatt egy életen át tartó gondozásra van szükségük.

Az eddigi évek során Magyarország, és a többi kelet-európai ország területéről csak korlátozottan tudtak részt venni a szakemberek ezeken a konferenciákon, így nagy jelentősége van annak, hogy ez alkalommal Budapesten kerül megrendezésre.

A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy a fontos kutatási információkat a régióban is megismerhessék, valamint arra, hogy új egészségügyi szakemberek, túlélők, civil szervezetek és érintettek bevonásával minél több ország bekapcsolódhasson az európai szintű együttműködés vérkeringésébe.

A PanCare egyik fő célja, hogy minden európai túlélő számára egyenlő hozzáférést biztosítson az optimális utógondozáshoz, valamint annak megvizsgálása, hogy hogyan segíthetik és támogathatják egymást a különböző európai országok annak érdekében, hogy az utógondozás minden európai országban tovább fejlődjön.

A konferenciát stratégiai partnerségben, közösen szervezi a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága és az Érintettek Szülői Egyesület.

Budapesten, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján látják el a magyarországi gyermekkori daganatos betegségek közel felét. A gondozott és gyógyult betegek száma több ezerre tehető.

Programok

Október 12-én szerdán délelőtt párhuzamosan futó, interaktív workshopok kerülnek megrendezésre gyógyult fiatalok, nővérek, egészségügyi szakemberek, valamint érintett szülők részére.

Mindez nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy mind az érintett családok, mind a szakemberek információt, tapasztalatot cseréljenek, és hasznos tanácsokat kapjanak az utógondozással kapcsolatosan.

A konferencia folyamán szó lesz többek között a európai országokban folyó tudományos munkákról és a legfrissebb tudományos eredményekről, trendekről, az egészséges életmódról, a megfelelő kommunikációról, a szülők szerepéről, a különböző rehabilitációs lehetőségekről.

Részletes program és az esemény weboldala:

https://www.pancare.eu/2022/06/23/28th-pancare-meeting-budapest/

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról: