Személyre szabott orvoslás

 • Személyre szabott kezelés tüdőrákban: már elérhető, de még nem finanszírozott egy hatékony terápia - videó

  2011. május 16.

  Személyesen mutatkozott be az első olyan hazai tüdődaganatos beteg, aki már a diagnózist követően azonnal személyre szabott célzott kezelést kapott, és arra kiválóan reagált. Az első vonalban adott kezelés hatására visszanyerte fizikai teljesítőképességét és elmúlt a légszomja, a társadalombiztosítás azonban egyelőre nem finanszírozza terápiáját. Az azóta eltelt nyolc hónap alatt, fogadalmát teljesítve szimbolikus módon itthon járta meg a saját El Camino-ját: több mint 900 kilométert tett meg gyalog. Videós beszámolónk a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóról. Személyre szabott kezelés tüdőrákban: már elérhető, de még nem finanszírozott egy hatékony terápia - videó

 • Személyre szabott gyógyítás a diagnosztika tükrében - Dr. Hodossy Lajos előadása

  2011. március 23.

  Személyre szabott gyógyítás a diagnosztika tükrében - Dr. Hodossy Lajos előadása A HER2 Betegklub idei első, tavaszi klubnapján dr. Hodossy Lajos adott közérthető áttekintést a személyre szabott orvoslás jelenéről és jövőjéről. Az előadásból kiderült, hogy miként hatnak a személyre szabott gyógyszerek, hogyan diagnosztizálható az emlőrák, és az is, hogy miért nem reagálunk egyformán a fejfájás elleni gyógyszerekre.

 • Személyre szabott orvoslás az onkológiában - Dr. Dank Magdolna előadása

  2011. március 17.

  Személyre szabott orvoslás az onkológiában - Dr. Dank Magdolna előadása Ahogy az egész orvostudomány, úgy az onkológia is folyamatos átalakulásban van az utóbbi években: a legnagyobb újdonságot egyértelműen a személyre szabott kezelések megjelenése jelenti, amely részben már ma is valóság, részben pedig a jövő ígérete. Mit jelent mindez a betegek számára, és milyen igényeket támasztanak az új készítmények a gyógyszeriparral szemben?