Új magyar rákgyógyszer?

2009. február 27.
Megosztás:

Egy rákellenes magyar tápszert lehet, hogy hamarosan gyógyszerré minősítenek. A Szabad Föld riportere a feltalálóval beszélgetett, a klinikai vizsgálatok eredményei mellett például arról, miért "bunkók" a ráksejtek.

Egy amerikai szaklapban leírt klinikai vizsgálatban jelentős különbséget találtak az Avemar nevű magyar tápszert szedő betegcsoport, és a csak kemoterápiás kezelést kapók között - derül ki a Szabad Föld interjújából.

Hidvégi Máté professzor, a feltaláló úgy nyilatkozik, hogy a szerből hamarosan gyógyszer lehet, az Európai Uniós gyógyszertörvény alapján akár már évekkel ezelőtt regisztrálhatták volna a készítményt.

Az Avemar hatásmechanizmusának egyik eleme, hogy megakadályozza a szőlőcukor daganatos sejtbe jutását - magyarázza a feltaláló; szavai szerint mivel a daganatsejtek nagyon primitívek, azaz "bunkók", nagyon sok szőlőcukorra van szükségük ahhoz, hogy ugyanazt tudják produkálni, mint az egészséges sejtek.

A teljes cikk a Szabad Föld Online-on olvasható>>>

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.