Filmtablettaként is kapható az Avemar

Daganatok.hu 2010. április 28.
Megosztás:

A Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes keretek között mutatták be az Avemar filmtablettát. Ez az eddig már jól ismert Avemar tápszer új, továbbfejlesztett, kényelmesen adagolható kiszerelése, melytől a gyártó Biropharma Kft. az értékesítés ugrásszerű növekedését, és új exportpiacok megnyerését várja. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával jött létre.

Az Avemar gyártója, a Biropharma Kft. több mint másfél éves fejlesztést követően 2010 áprilisától megkezdi az Avemar új kiszerelésének forgalmazását. Az immár filmtabletta formájában is elérhető tápszer az eddigi granulátumos, vízben oldandó formulával megegyező hatóanyaggal rendelkezik, ám a betegek számára nagyobb kényelmet biztosít, hozzájárulva ezzel is az életminőség javításához. A mikrogranulátumból az oldat elkészítése és fogyasztása helyett ízmentes tablettát vehet be a beteg, de nem csak fogyasztása, hanem szállítása és tárolása is könnyebb.

A rákkezelések hatékonyságát támogató, úgynevezett kiegészítő terápiák egyik legismertebb hazai reprezentánsa a búzacsíra biokémiai átalakításával készített Avemar tápszer, mely már több mint egy évtizede áll a betegek rendelkezésére. Hatékonyságát az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet is elismerte, és "daganatos betegek részére" szóló ajánlással látta el.

A tablettás kiszerelés várhatóan sokkal népszerűbb lesz mind a betegek, mind pedig a forgalmazók körében. "Bízunk benne, hogy a következő három évben a jelenlegi 13 export célországon túl még legalább ugyanennyiben lesz elérhető az Avemar" - mondta el Nagypál László, a Biropharma Kft. ügyvezetője. Mint hozzátette, a filmtablettás kiszerelés a granulátum rosszhiszemű másolói ellen is védelmet nyújt, és biztosítja a szakmai közönség körében is az Avemarnak a megkülönböztetett figyelmet.

A rosszindulatú daganatos megbetegedésekben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének ma még sajnos számos kellemetlen mellékhatása van. Amennyiben ezekre nem fordítanak figyelmet az orvosok, úgy az egész kezelés sikere kerül veszélybe: végletesen legyengül a beteg, testsúlya drámaian csökken, vérképe aggasztóan romlik, fájdalmai elviselhetetlen mértékűre fokozódhatnak. A testi és lelki panaszok megszüntetésében az úgynevezett kiegészítő kezelések segítenek - ilyen az Avemar. Az Avemar filmtabletta - hasonlóan az eddigi poralakú kiszereléshez - a betegség bármely stádiumában szedhető, a daganatot célzó orvosi kezelés kiegészítéseképpen. Az Avemar ilyen téren is kedvező hatását már számos klinikai vizsgálat alátámasztotta.

"A közelmúltban Londonban és Németországban kezdődtek újabb vizsgálatok az Avemar használatának bevonásával" - jelentette be Dr. Erdős Attila, a Biropharma tudományos tanácsadója. "Ezek bizonyára megerősítik majd azokat a pozitív tapasztalatokat, amelyet már Magyarország mellett további 13 országban szerezhettek a betegek."

Nem véletlen, hogy 2006-ban az Avemar a legjobb nemzetközi innovációnak járó NutrAward díjat nyerte el az Egyesült Államokban. A 2010. április 28-án tartott sajtótájékoztató vendége Dr. Paolo Marchetti olasz onkológus professzor, aki előadásában az Avemarral folytatott kísérleteinek kiváló eredményeiről számolt be.

A mostani fejlesztés mintegy 180 millió forintos költségvetésének felét a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében rendelkezésre álló innovációs pályázati forrásból nyerte el a gyártó Biropharma. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai költségvetési forrásokból összeálló GOP-ból szerzett támogatásnak immár közel 80 százalékát le is hívta a Biropharma laboratóriumi vizsgálóberendezések beszerzése, és a kutatómunka finanszírozása céljából.

"Az volt a célunk, hogy a már jól bevezetett és a kutatások által is alátámasztott hatékonyságú Avemar mikrogranulátummal megegyező értékű szert készítsünk, legyőzve mindazon gyártástechnológiai akadályokat, amelyek egy tabletta kifejlesztése során törvényszerűen felmerülnek. A célunkat elértük," - mondta el Déri Klára, a Biropharma Kft. fejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója - "ugyanakkor az is büszkeséggel tölt el minket, hogy a fejlesztés során mindvégig magyar kutatók és szakemberek, például a Budapesti Műszaki Egyetem munkatársainak, illetve a kunfehértói ExtractumPharma Zrt. gyógyszerészeinek munkájára támaszkodhattunk."

Az Avemar filmtabletta három különböző csomagolási egységben kerül forgalomba, melyekben 1, 2, illetve 4 flakon található. Egy flakonban 150 tabletta található, mely mintegy kétheti adagnak felel meg. A tabletta április 1-től már megvásárolható, vény nélkül, az OÉTI engedélyével.

(X)

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.