Rák Világnap 2014: Hidvégi Máté előadása az Avemarról videón

Daganatok.hu 2014. február 12.
Megosztás:

Bár speciális, gyógyászati célra szánt tápszer kategóriáról van szó, a fermentált búzacsíra-kivonat előállítása úgy történik, mint a gyógyszereké. Az alábbiakban dr. Hidvégi Máté írását olvashatják, 2014. február 3-án tartott előadása pedig megtekinthető a cikkbe ágyazott videofelvételünkön.

A rákellenes világnap alkalmából 2014. február 3-án az Egészségügyi Minisztérium (Emberi Erőforrások Minisztériuma) zsúfolásig megtelt hatalmas előadótermében tartotta ünnepi konferenciáját a Magyar Rákellenes Liga. A Liga elnöke, dr. Simon Tamás, orvos, egyetemi tanár - mások mellett - engem is felkért, hogy a rendezvényen tartsak előadást az Avemarról.

Örömmel elvállaltam, azért is, mert a Rákliga régi "harcostársam" a rákellenes küzdelemben, és személy szerint Simon elnök úr azok közé az orvosprofesszorok közé tartozik, akik szakmai meggyőződéssel ajánlják a találmányaimat a rászoruló betegeknek.

Az Avemart 2002-ben törzskönyvezték Magyarországon daganatos betegek speciális - gyógyászati célra szánt - tápszere kategóriában. Az egészségügyi miniszter a közlöny júliusi számában hirdette ki az Avemar törzskönyvezésének tényét. Az azóta eltelt több mint 10 év során betegek tízezreinek segítettek találmányaim: az Avemar és az újabb termékváltozatok, a filmtabletta, az italpor és az Oncomar.

Hazánk mellett Európa más országaiban is hivatalos onkológiai besorolást kapott a fermentált búzacsíra-kivonat. A találmányaimat gyártó üzem, a Biropharma Kft. kunfehértói gyára a GYEMSZI-OGYI minősítése alapján megkapta a gyógyszergyár besorolást. A fermentált búzacsíra-kivonat - bár speciális, gyógyászati célra szánt tápszer kategóriáról van szó - előállítása úgy történik, mint a gyógyszereké.

Az elmúlt pár évben több olyan orvosi szakcikk is megjelent, amely feltette a kérdést, hogy micsoda is valójában a Hidvégi-féle fermentált búzacsíra-kivonat: daganatos betegeknek ajánlható táplálékkiegészítő, vagy rákellenes gyógyszer. Nekem lényegében véve mindegy, minek tekintik a találmányaimat. Szerintem csak az számít, hogy segítenek a betegség leküzdésében.

Február 3-i előadásomról készült egy videó. Sok szeretettel ajánlom mindenkinek:

Dr. Hidvégi Máté, c. egyetemi tanár

* * *

Az Avemar speciális - gyógyászati célra szánt - fermentált búzacsírakivonatot tartalmazó tápszer daganatos betegek részére. Szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. További információkért olvassa el tájékoztatóinkat.
(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.