Betegszobát avatott a Nárcisz Asztaltársaság a Hospice Házban

Daganatok.hu 2014. november 27.
Megosztás:

Betegszobát avattak a Nárcisz Asztaltársaság jótékony éttermei a Hospice Házban. Egy évvel ezelőtt indult el ez a példamutató összefogás, melynek eredménye egy betegszoba egész éves fenntartásának biztosítása.

A Nárcisz Asztaltársaság éttermei és vendégei fontosnak tartják az élet tiszteletét, ezért vállalják, hogy heti egy menü árával támogatják a Magyar Hospice Alapítványt. Az asztaltársaság tagjait a magas színvonalú vendéglátásuk mellett példamutató felelős gondolkozásuk és szolidaritásuk is összeköti.

A Nárcisz Asztaltársaságot egy évvel ezelőtt hozta létre 7 alapító tag és mára 10 étterem viseli ajtaján a nárcisz emblémát. Alapító éttermek: Alabárdos, Cyrano, Larus, Nobu Budapest, Robinson, Suelto, Trattoria Pomo D'oro. Csatlakozott éttermek: Bodrogi, Pastrami, Ürömi Hütte.

A jótékony éttermek támogatásának köszönhetően a Hospice Házban egy betegszoba egész éves fenntartását tudja megoldani az alapítvány és ezzel évente közel 30 gyógyíthatatlan betegnek és családjának segítenek az élet legnehezebb szakaszában. Szakszerű, szeretetteli ápolást, fájdalomcsillapítás, lelki támogatást nyújtanak a betegeknek az utolsó percig.

A Magyar Hospice Alapítvány hivatása, hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegek számára biztosítsa méltóságuk utolsó pillanatig való megőrzését, a fájdalomcsillapítást és családjuk lelki támogatását. Az asztaltársaság nevében azért szerepel a nárcisz, mert ez a virág a súlyos betegekkel foglalkozó intézmények szimbóluma szerte a világon.

“Alapítványunk jelmondata, hogy Minden perc értékes. Hiszen a hospice nem arról szól, hogy véget ér az élet, hanem arról, hogy még tart. Orvosaink, nővéreink, munkatársaink azon fáradoznak, hogy betegeink a lehető legjobb életminőségben, méltóságukat megőrizve töltsék életük utolsó időszakát. Bár tevékenységünk egy részét finanszírozza a társadalombiztosítás, az alapítvány költségvetésének több mint felét adományokból kell biztosítanunk. Az asztaltársaság tagjainak felajánlása - amit a náluk fogyasztó vendégeknek is köszönünk - folyamatos támogatást nyújt számunkra" - mondott köszönetet a jótékony éttermeknek dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója.

További információk az alapítványról:

www.hospicehaz.hu
www.facebook.com/Magyar.Hospice.Alapitvany
www.hospicehaz.hu/mindenperc

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.