Két kitüntetés Körtvélyes Évának, az Egészség Hídja Összefogás elnökének

Körtvélyes Éva (Fotó: Grayling)Körtvélyes Éva (Fotó: Grayling)
Daganatok.hu 2013. március 23.
Megosztás:

Mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, akiért érdemes küzdeni. A küzdelem pedig akkor válik igazán fontossá, amikor ez a nő bajban van. Ilyenkor különösen nagy szükség van a női összefogás erejére. Nem véletlen, hogy Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület elnöke nemrégiben két kitüntetésben is részesült.

2013 március 14-én - az egészségtudatos életmódra nevelés és a mellrák elleni küzdelem országos kampányában végzett 12 éve aktív, sokoldalú tevékenységéért - a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vehette át. Nőnap alkalmából pedig a Civil Mozgalom nőjogi és egyéb együttműködő civil szervezetek által a Facebook-on meghirdetett közönségszavazáson nyerte el "A Nő, aki a legtöbbet tette a nőkért" díjat.

Az Egészség Hídja Összefogás Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony kezdeményezésére 2002-ben jött létre Magyarországon. Az Összefogás küldetése az egészséges életmód népszerűsítése, illetve az emlőrák korai felismerésének révén a betegség legyőzése.

Az Egészség Hídja Magyarországon az első PPP keretek között megvalósuló országos projekt, amely partnerként fogja össze a kormányzati szférát, a nagyvállalatokat és a civil szervezeteket. Azon munkálkodik, hogy hosszú távon változtasson a társadalmi attitűdön az egészségtudatos gondolkodásmód kialakításával, és az államilag szervezett szűrőprogramokon való részvétel fontosságának hangsúlyozásával.

"Ez a szektorokon átívelő kezdeményezés azt bizonyítja, hogy a társadalomnak fontos a mellrák és az egészségtudatosság ügye, ami független a politikától és a gazdasági helyzettől. Azt mondhatjuk, hogy mivel mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, ezért ez nem csak a nők ügye, hiszen ha egy nő megbetegszik, az az egész családra hatással van" - hangsúlyozza Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke.

A projekt megtervezője és egyben az egyetlen cég, amely a 2002-es kezdetek óta folyamatosan támogatja mind pénzzel, mind tudással és kapcsolatokkal a kezdeményezést: a GE. Szabó Eszter, a GE Közép-és Kelet-Európáért felelős regionális vállalati kommunikációs és Public Affairs igazgatója szerint: "Sokan megkérdőjelezik a külföldi nagybefektetők társadalmi hasznosságát. Az Összefogás az egészségért, a mellrák ellen kezdeményezés és a GE együttműködése ékes példája annak, hogy ez nem igaz."

"A GE kezdeményezésével 12 éve egy olyan program jött létre, amelyben civil szervezetek, gazdasági szereplők és a kormányzat fog össze azért, hogy egy fontos egészségügyi és társadalmi problémára hívjuk fel a figyelmet. Közösen teremtünk olyan értéket, ami évről-évre képes változást hozni társadalmunkban. A GE ehhez kapcsolatokat, szaktudást és anyagi támogatást ad, hozzájárulva ahhoz, hogy egyre több nő vegyen részt a szűréseken. És ezzel életeket mentünk" - mondja Szabó Eszter.

Forrás: Grayling

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.