Víziterápia daganatos gyermekeknek - új részleggel bővül az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kiskőrösi Rehabilitációs Központja

Daganatok.hu 2011. december 6.
Megosztás:

Új részleggel bővült az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány kiskőrösi Rehabilitációs Központja, ahol a daganatos, leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekeknek hazánkban elsőként lesz lehetősége víziterápiára. A víziterápiás részleg 2011. december 9-én, pénteken 14 órakor, ünnepélyes keretek között kerül átadásra az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Rehabilitációs Központjában Kiskőrösön, a Mező u. 16. szám alatt.

A magyar gyermekonkológiában egyedülálló kezdeményezésről van szó, amely régóta meglévő hiányt pótol. A daganatos, leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek immunrendszere a kórházi kezelések alatt jelentősen legyengül, ezért sokszor évekig nem mehetnek fürdőbe, strandra, hiszen a vizes közegben fokozott a fertőzésveszély, melynek nem szabad kitenni ezeket a gyermekeket. Kiskőrösön az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Rehabilitációs Központjában egy speciális víziterápiás részleg épült, amely a legmodernebb szűrőrendszer segítségével gondoskodik a víz tisztán tartásáról.

A kiskőrösi víziterápiás részleg kizárólag a daganatos, leukémiás gyermekeknek épült. Kiemelkedően fontos, hogy a gyermekek a kiskőrösi rehabilitációs medencében vízi terápiában részesülnek. A víziterápiás részleg átadásával megnyílik a lehetőség arra, hogy a számukra megfelelő higiénés körülmények között hasznosíthassák a víz gyógyító hatását. Különösen fontos a terápia az agydaganatos és csontdaganatos gyermekek rehabilitációjában. A víz felhajtóerejét használva különösen hatékonyan lehet a végtagi műtéteken átesett gyermekek felépülését segíteni. Ezenkívül természetesen fontos, hogy élvezhetik a fürdés örömeit is.

A kiskőrösi Rehabilitációs Központ használati melegvíz és rehabilitációs medence fűtésének (technológiai hő) részleges előállítása napkollektor segítségével történik, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam 1 930 388 forinttal támogatott.

A megnyitóval egyidőben sajtótájékoztatót tartunk. Nyilatkozik:

  • Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke,
  • Dr. Kovács Gábor a Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társaságának titkára, a SE. II. számú Tűzoltó utcai Klinika Hematológiai Osztályának vezetője,
  • Bátonyi Nóra a Penny Market, mint támogató képviseletében, valamint a kivitelezést tárgyi adományokkal támogató cégek képviselői (Bramac Kft., Zalakerámia Zrt., ProMinent Kft).

A megnyitó ünnepségre hivatalos a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkára Dr. Szócska Miklós, illetve a Sportért Felelős Államtitkár Czene Attila.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.