Hospice nap

2007. szeptember 27.
  e-mail nyomtatás

Hospice2007. október 6-án, immár harmadik alkalommal ünnepeljük a hospice és palliatív ellátás világnapját. A World Hospice and Palliative Care Day - a Help the Hospices szervezettel együttműködésben - azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára, szellemi és anyagi támogatást szerezzen ennek az ellátási formának. 2006-ban a világ 74 országában szerveztek koncerteket, megemlékezéseket, konferenciákat, színházi előadásokat, kiállításokat és más rendezvényeket.

Ezzel egy időben kerül megrendezésre a már szép múltra visszatekintő Hospice Voices (Hospice Hangok) koncertsorozat, amelynek során maratoni zenei koncerteket tartanak világszerte. A befolyó adományokat a hospice ellátás fejlesztésére fordítják.

A Magyar Hospice - Palliatív Egyesület 2007. október 6-án, szombaton délután 16.00 órai kezdettel a Spinoza Házban tartja ünnepi rendezvényét, amelynek során megemlékezünk Polcz Alaine-ről. Vendégünk: Palya Bea.

 

További információk olvashatók a Világnapról a www.worldday.org honlapon.

Honlapunkon (www.hospice.hu) szerepelnek a részletes beszámolók az idei és a tavalyi magyarországi rendezvényekről.

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület
Budapest 1089. Orczy út 6.
Tel: 215-0938

e-mail: iroda@hospice.hu

hospice nap plakát

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.