Szemdaganatok kezelése

Megosztás:

A szemdaganatokat gyógyszerrel, sugár- vagy lézerkezeléssel, továbbá műtéti úton lehet kezelni. Az utóbbi esetben a daganat lehetőleg teljes eltávolítása a cél, anélkül, hogy ez befolyásolná a látást.

A szemdaganatok kórjóslata mindig függ a daganat szövettani típusától, méretétől, elhelyezkedésétől, a beteg életkorától és általános egészségi állapotától is. Kezelésükben mindezek figyelembe vétele mellett személyre szabott megoldást választ az orvos. Ez állhat az adott daganattól függően gyógyszeres-, sugár- vagy lézerkezelésből, illetve műtéti megoldásból. A cél a daganat teljes eltávolítása, amennyiben lehetséges, a szemgolyó és a látás megtartása mellett. Sajnos néha, előrehaladott daganat esetében csak a teljes szem eltávolításától remélhető a beteg gyógyulása, a daganat kiújulásának vagy áttét képződésének a megakadályozása.


Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.