Emlőműtéten átesett hölgyek aktív rehabilitációja

2009. november 18.
  e-mail nyomtatás

Szalai Márta, az Országos Onkológia Intézet osztályvezető főnővére az általa alapított Százszorszép Hastáncklub működéséről, célkitűzéseiről és eredményeiről számolt be a Magyar Onkológusok Társasága XXVIII. Kongresszusa Szakdolgozói szekciójának keretén belül.

A hastáncklub immár több mint öt éve működik sikeresen: a csoportos táncfoglalkozások emlőeltávolításon vagy egyéb daganatos betegségek kezelésein átesett hölgyek számára nyújtanak testi és lelki rehabilitációt, egy olyan közösséget és élményeket, amelyek hozzásegítik a beteg hölgyeket ahhoz, hogy megváltozott testképüket elfogadják, és újra nők merjenek lenni. Az emlődaganatos betegséggel küzdő hölgyek rehabilitációján kívül a klub még egy tánccsoportot működtet, melyben az egészségügyben dolgozó hölgyek találhatnak feltöltődést: a foglalkozásokon való részvétel hozzásegíti őket, hogy munkájuk pszichés megterheléseit könnyebben viseljék, illetve, hogy elkerülhessék az úgynevezett kiégés szindrómát.

A klub működéséről a foglalkozások helyéről és idejéről bővebben a Százszorszép Hastáncklub honlapján olvashat. http://szazxszep.tvn.hu/

e-mail nyomtatás

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.