Mi az a természetes tumorellenes védelem? - A Culevit hatásmechanizmusa

Daganatok.hu 2013. március 14.
Megosztás:

1987-ben dr. Kulcsár Gyula rákkutató biokémikus egy olyan tudományos felfedezést tett, ami alapjaiban befolyásolhatja a rák elleni további hadviselést. Kulcsár több éven át kutatta, hogy miként védekezik az emberi szervezet a daganatokkal szemben. Rájött, hogy nem az általános védelemért felelős immunrendszer, hanem egy speciális védelmi mechanizmus az, ami elpusztítja a rendellenessé vált sejteket. Bebizonyította a Természetes Tumorellenes Védelem létezését, meghatározta, miből áll, hogyan működik, s elmélete ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom.

Kísérletei alapján arra a megállapításra jutott, hogy a szervezet keringési rendszerében állandóan jelen lévő anyagoknak (néhány aminosav, bizonyos vitaminok, sejtanyagcsere-intermedierek, stb.) van döntő jelentőségük a tumorellenes védelemben.

A szervezet e tumorellenes védelmi rendszerét alkotó hatóanyagok keverékének szelektív tumorsejtölő hatását sejtkultúrákon és állatokon végzett kísérletekkel igazolta, eredményeit nemzetközi tudományos közleményekben publikálta. A Kulcsár Gyula felfedezésén alapuló szabadalom a világ számos országában bejegyzésre került, az Európai Uniótól Koreáig.

Mi az a természetes tumorellenes védelem?

Dr. Kulcsár a tudomány által korábban feltárt tényekből vonta le azt a következtetést, hogy a szervezetben létező daganatellenes védelem lényegében az immunrendszertől függetlenül működik. Abból az ismert tudományos tényből indult ki, hogy az immunrendszer korlátozott működésekor (immunszupresszió), vagy az immunrendszer teljes összeomlásakor (például: AIDS) sem nő meg jelentős mértékben a tumorok gyakorisága.

Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, biokémikus, aTermészetes Tumorellenes Védelem szabadalmának megalkotója

Az is köztudott, hogy a tumorok többsége nem immunogén. Ha ezt elfogadjuk, s azt is tudjuk, hogy mindenkiben folyamatosan keletkeznek rákos sejtek, akkor a szervezetben működnie kell egy, az immunrendszertől független daganatellenes védelmi mechanizmusnak is, amely - mivel a szervezet bármely pontján hatnia kell - általános hatású, felügyeletszerű rendszer.

Logikus az is, hogy egy ilyen rendszer hatóanyagainak a keringési rendszerben kell lenniük.
A védekező rendszer anyagainak, vagyis a hatóanyagoknak ezt az együttes hatását nevezzük
Természetes Tumorellenes Védelemnek (TTV).

A keringési rendszer 89 anyagából 16 bizonyult hatékonynak

A daganatsejtek a normál sejtekhez képest szabálytalanul táplálkoznak, ún. általános felhalmozó tulajdonsággal rendelkeznek, így táplálkozásuk során ezek a szervezetben lévő molekulák is nagy mennyiségben jutnak a ráksejtekbe, azok programozott sejthalálát - apoptózisát - okozva. Kulcsár doktor sejtkísérletei során maguk a tumorsejtek választották ki azt az anyagkombinációt - az Aktív Ráksejtpusztító Keveréket - melynek ráksejten belüli felhalmozására ezek a sejtek egyöntetűen pusztulással reagáltak.

A felfedezés gyógyászati jelentősége az, hogy a Természetes Tumorellenes Védelem saját anyagait - az Aktív Ráksejtpusztító Keveréket - juttatva a szervezetbe, több ráksejt pusztítható el. A szervezet saját védelmi rendszerének a teljesítőképességét növelhetjük meg. Ugyanakkor a szervezet normál, egészséges sejtjei - szabályozott táplálkozásuknak köszönhetően - nem károsodnak. A feltaláló sejtkísérletei során meghatározta a Természetes Tumorellenes Védelem összetevőit, mégpedig úgy, hogy magukkal a tumorsejtekkel válogattatta ki a hatásos anyagokat.

A válogatás kritériuma szerint azok voltak hatásosak, amelyek - egymás hatását szinergikusan erősítve - a tumorsejteket elpusztították. A keringési rendszer 89 anyagát vizsgálta meg Kulcsár dr., amelyekből 16-ot talált hatékonynak.

Direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatás

Kulcsár a hatóanyagok között egymástól teljesen eltérő kémiai szerkezetű aminosavakat, vitaminokat, monoszaharidokat és sejten belüli intermediereket, valamint nukleobázist határozott meg, majd a hatóanyagok keverékével számos sejtkísérletet végzett. Megállapította, hogy
a tumorsejt elleni hatás nem proliferációgátlás (osztódásgátlás), hanem sejtpusztítás eredménye (direkt hatás).

Az általa vizsgált valamennyi - több mint tíz, többségében humán - egymástól nagyon eltérő sejtvonal esetében, a keverék hatásos volt (általános hatás). A citosztatikumokra (kemoterápiára) rezisztens sejteket is képes volt a keverék elpusztítani. Az egészséges sejtekre nézve a keverék még abban az esetben sem volt mérgező, ha azok gyorsan osztódó sejtek voltak (szelektív hatás). Összegezve kijelenthetjük, hogy a hatóanyag-keveréknek direkt, általános és szelektív tumorsejtölő hatása van.

A Kulcsár Gyula által elvégzett állatkísérletek is igazolták a keverék daganatellenes hatását. Az egérkísérletek szignifikáns túlélés-növekedést, valamint a tumor-növekedés csökkenését mutatták. A kutató további sejtkísérletekkel vizsgálta a keverék daganatellenes hatásának mechanizmusát. Megállapította, hogy a ráksejtek apoptózissal, programozott sejthalállal pusztulnak el. Az apoptózis mértéke a hatóanyagok mennyiségével és a hatás időtartamának növelésével fokozható. Káros mellékhatásuk nincs, hiszen a szervezetben egyébként is jelen lévő természetes anyagokból állnak.

Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére

A "Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek részére" kategóriában lévő egyik termékünkkel hazánkban már humán klinikai vizsgálatok is folytak. A 2011-ben indult és 2012-ben lezárult tolerálhatósági és hatásossági (életminőségi) tudományos célú humán klinikai vizsgálatok meggyőző, jó eredménnyel zárultak: a betegek fizikai, értelmi, érzelmi, szociális és szerepfunkciói javultak, fáradtságérzetük, fájdalmuk, nehézlégzésük csökkent, továbbá a kemoterápia, valamint a sugárkezelés egyes kellemetlen mellékhatásai (például hányás, hányinger, rossz közérzet) mérséklődtek.

Ezt követően jelent meg - a tabletta formájában már 16 éve forgalomban lévő készítményünk mellett - az összetételében vele azonos, az aktív összetevők nagy dózisú keverékét tartalmazó tápszer, az italpor.

A betegek gyors és pontos tájékoztatása érdekében ingyenes Tanácsadó Szolgálat működik, ahol telefonon (1/321-21-11) vagy előre egyeztetett időpontban személyesen is segítséget kaphatnak a készítmények - személyre szabott - használatáról.

(X)

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.