Új eredmények a Természetes Tumorellenes Védelem kutatási programjában

Daganatok.hu 2012. október 10.
Megosztás:

Egészséges önkénteseken és daganatos betegeken végzett, kétlépcsős klinikai vizsgálati program igazolta egy magyar készítmény biztonságosságát, tolerálhatóságát és hatásosságát. Ezzel egy időben Európa egyik legrangosabb, daganatkutatással foglalkozó tudományos folyóirata jelentette meg a Természetes Tumorellenes Védelemhez és az Aktív Ráksejtpusztító Keverékhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények összefoglalóját - írja az Immunal Kft. sajtóanyaga.

"A történet 1987-ben indult, amikor Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, volt orvosegyetemi adjunktus egy olyan tudományos felfedezést tett, ami alapjaiban befolyásolhatja a rák elleni további hadviselést. Kulcsár dr. több éven át kutatta, hogy miként védekezik az emberi szervezet a daganatokkal szemben. Rájött, hogy nem az általános védelemért felelős immunrendszer, hanem egy speciális védelmi rendszer az, ami elpusztítja a rendellenessé vált sejteket. Bebizonyította a Természetes Tumorellenes Védelem létezését, meghatározta, miből áll, hogyan működik, s elmélete ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom" - írja a sajtóanyag.

"A felfedezés gyógyászati jelentősége az, hogy a Természetes Tumorellenes Védelem saját anyagait - az ún. Aktív Ráksejtpusztító Keveréket - juttatva a szervezetbe, több ráksejt pusztítható el. A szervezet saját védelmi rendszerének a teljesítőképességét növelhetjük meg. Ugyanakkor a szervezet normál, egészséges sejtjei - szabályozott táplálkozásuknak köszönhetően - nem károsodnak. A szabadalomra termékfejlesztés épült, melynek köszönhetően a CulevitŸ tabletta - mely speciális, gyógyászati célra szánt tápszer daganatos betegek részére - 1997 óta áll a betegek rendelkezésére. Az idén 15 éves készítmény minőségét több ezer, a tápszert rendszeresen fogyasztó daganatos beteg és gyógyult beteg ismeri" - írja a sajtóanyag.

Jelentős eredmények EU támogatással

A szabadalom jogosultja - az Immunal Kft. - a kutatás-fejlesztés további sikeres folytatása érdekében 2009-ben létrehozta saját Rákkutató- és Gyógyszerfejlesztő Központját Pécsett. A kutatólaboratórium a Pécsi Ipari Parkban működik.

Az Immunal Kft. 2010. májusában a Biotechnológiai Innovációs Bázis klaszter tagjaként 90,4 millió forintos európai uniós támogatást nyert a kutatások folytatására. A most, 2012. szeptember végén zárult, "Gyógyászati célra szánt tápszer fejlesztése, terápiás hatás tesztelése" című, GOP-1.3.1-09/B-2009-0004 számú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt megvalósítása során jelentős áttörést hozott az a kétlépcsős klinikai vizsgálati program, melyet a DRC Gyógyszervizsgáló Központban (Drug Research Center, Balatonfüred) végeztek el 2011-ben és 2012-ben.

"Az első lépésben megvalósított tolerálhatósági vizsgálat egészséges önkénteseken igazolta, hogy a készítmény fogyasztása nagy dózisban is biztonságos és jól tolerálható. Az eredmények alapján a napokban kerül bemutatásra egy új készítmény italpor formában, ami nagyobb mennyiségben tartalmazza a hatóanyagokat, fogyasztása előrehaladott stádiumban lévő daganatos betegek számára javasolt" - írja a sajtóanyag.

"A második vizsgálat célja a nagy dózisú italpor életminőségre gyakorolt hatásának, biztonságosságának és tolerálhatóságának vizsgálata volt, daganatos betegek körében. Az eredmények nagyon kedvezőek: a 28 napos kezelési időszak során a készítmény napi fogyasztása szignifikáns mértékben javította a betegek életminőségét. A betegek fizikai, értelmi, érzelmi, szociális és szerep funkciói javultak, fáradtságérzetük, fájdalmuk, nehéz légzésük csökkent" - írja a sajtóanyag.

Bár a készítmény - speciális, gyógyászati célra szánt tápszerként - jelenleg is ugyanabban az összetételben áll a betegek rendelkezésére, mint egy esetleges jövőbeni gyógyszerkészítmény, a Culevit Program keretében folyó munka további gyakorlati célja gyógyszerek kifejlesztése rákos betegek és betegségek gyógyítására.

Nemzetközi publikáció, szakmai elismerés

Szinte ezzel egy időben az International Journal of Cancer - Európa egyik legrangosabb, német szerkesztésű, daganatkutatással foglalkozó tudományos folyóirata - megjelentette a Természetes Tumorellenes Védelemhez és az Aktív Ráksejtpusztító Keverékhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények összefoglalóját.

"A kísérletes rákkutatási eredményeket közlő európai folyóiratok rangsorában a negyedik helyen álló lap szakmai elismertsége miatt várható, hogy a kutatási program és a szabadalom tudományos elfogadottsága növekedni fog, mely - a klinikai vizsgálatokkal együtt - jelentős előrelépés a gyógyszerfejlesztés hosszú útján" - írja a sajtóanyag.

(X)

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.