A gyógytorna jelentősége a daganatos betegek számára

Megosztás:

A gyógytorna segítséget nyújt az izmok letapadása, az izomgörcsök kialakulása, az ízületi mozgások beszűkülése, az izmok gyengülése, a szövődmények és a védekező (kóros) testtartás kialakulásának megelőzésében. A rendszeres kezelés szerepet játszik a már kialakult elváltozások javításában, helyreállításában.

Kiemelt jelentősége van a gyógytornász által betanított gyakorlatok, feladatsorok helyes elsajátításának, a torna rendszeres alkalmazásának, a megtervezett mozgásprogram végrehajtásának.

A gyógyulás folyamatában észlelhető állapotjavulás semmi esetre sem jelentheti a mozgásprogram félbeszakítását. A gyógytornászt a betegnek állapota változásáról tájékoztatnia kell. A fenti szabályok betartása, a mozgásprogram végzése hosszan tartó, kedvező életminőség változást szavatol a beteg számára. Mindez a gyógyulási esélyeket is fokozza.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.