A nyiroködéma kezelési formái

Megosztás:

  • manuális (kézi) nyirokdrenázs (nem masszázs!); a manuális kezelés speciális fogásokkal történik, mely fogások iránya, ideje, ereje meghatározott (kb. 30-60 perc/alkalom)

  • kiegészítő gépi nyomáshullám-kezelés

  • kompressziós kötés (bandázs): speciális, kompressziós pólyákból, a végtagokra több rétegben felhelyezve kialakított kötés, amely segíti a nyiroknedvek visszaáramlását, elvezetését

  • speciális gyógytorna (amely az izompumpa tevékenységet segíti)

  • kompressziós kar- és lábharisnyák: a kezelés során elért eredmények megtartásában van szerepük (átlagos és egyéni méretekben kapható)

  • oktatás, tanácsadás: a hozzátartozóknak nagy szerepük van a terapeuta által vezetett és betanított bandázs-technika megtanulásában, alkalmazásában, amely nagy segítséget jelent mind a beteg, mind a szakgyógytornász számára. A hozzátartozó ily módon a kezelés aktív részesévé válik, és úgy érzi, hogy a családtag gyógyulása érdekében tett valamit

  • kontroll (rendszeres állapotellenőrzés): a kezelési tervet az ellenőrzés eredményei alapján folyamatosan - a beteg állapotától, betegsége stádiumától függően - módosítani szükséges

  • lelki támogatás: az eredményes kezelés érdekében - a daganatos betegek pszichés nehézségeit figyelembe véve - elengedhetetlen a harmonikus beteg-gyógytornász kapcsolat, ezért ennek kialakítására törekedni kell.

A nyirokdrenázs (limfdrenázs) mint speciális kezelés minden esetben orvosi javaslatra kezdhető el, és csak rendszeres, folyamatos orvosi ellenőrzés mellett végezhető, ugyanis a beteg állapota nagymértékben befolyásolja a kezelés indokoltságát.

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.