A nyiroködéma megelőzése

Megosztás:

  • Operált oldali végtagból vért venni, vérnyomást mérni, infúziót, illetve injekciót adni, a végtagot akupunktúrás, akupresszúrás kezelésben részesíteni, a végtagon vérbőséget előidéző kezelést alkalmazni (hagyományos masszázs, iszappakolás, elektroterápia) nem ajánlott.

  • Óvakodni kell a terhelésektől, nehéz tárgy emelésétől, fizikai túlerőltetéstől

  • Óvni kell a végtagot mindenfajta sérüléstől, amely fertőzés veszélyét rejti magában.

  • Óvni kell a végtagot a nagy hőhatásoktól (szauna, gyógyfürdőzés, forró vizes mosás, napoztatás).

  • Körültekintő manikűrözés, pedikűrözés javasolt.

  • A szoros ruhadarabok viselését kerülni kell.

  • A megerőltető sportágakat kerülni kell (tenisz, evezés, röplabda, kosárlabda, súlyemelés, aerobic stb.).

  • A gyógytornász segítségével összeállított mozgásprogramot tudatosan, rendszeresen kell végezni.

A nyiroködémás állapot kialakulását speciális tüneteinek megjelenése jelzi. Mivel ez az állapot a beteg életminőségének romlásához vezethet, az érintett terület kezelése, karbantartása komplex terápia segítségével történhet. A kezelést diplomás gyógytornász végezheti, aki rendelkezik az ehhez szükséges kiegészítő szakképesítéssel is (limfterapeuta).

A kezelés célja a nyiroködémás terület, illetve a végtagduzzanat csökkentése, kiürítése és az állapotromlás elkerülése.

Oncompass Medicine Precíziós Onkológiai Program

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja a molekuláris diagnosztika legfrissebb eredményeit és módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Miben tudunk segíteni?

A Precíziós Onkológiai Programunkban a személyre szabott onkológiai ellátás lehetőségeit mutatjuk be a daganatos betegek számára.

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű, és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján egy speciális onkológiai szoftver segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját (molekuláris célpont) és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket. A személyre szabott onkológiai ellátáshoz több feltételnek kell megfelelnie, ennek felméréséhez kérjen időpontot személyes konzultációra!

A személyre szabott kezelési terv minden olyan daganattípusban felállítható, amelyben az azonosított génhibáknak megfelelő kezelés elérhető.

Virtuális Molekuláris Tumor Board

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik.

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.