Tápszer a rákkezelések kiegészítésére

Megosztás:

A daganatos betegek kezelésében a sebészi, sugár- és kemoterápia, illetve a legújabb célzott terápiás szerek mellett minden beteg természetes igénye, hogy saját maga is tegyen valamit saját gyógyulásáért. A világban számos vitamint és étrendkiegészítőt, illetve "csodaszert" kínálnak a legkülönbözőbb forrásokból, a legkülönbözőbb ígéretekkel. Minden onkológus, egészségügyi dolgozó, illetve a komoly betegeket segítő szervezetek is folyamatosan felhívják a figyelmet az óvatosságra ezekkel a készítményekkel kapcsolatban. E termékek ugyanis akár veszélyesek is lehetnek bizonyos onkológiai betegségekben, vagy bizonyos kezelések mellett alkalmazva.

Rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, sugárterápia, kemoterápia, immunterápia, stb.) kiegészítésére Magyarországon egyetlen "tápszer"-ként nyilvántartott készítmény van: a fermentált búzacsíra kivonat ("Avemar"). A termék jelentősége, hogy úgynevezett "szupportív terápiát" nyújt a rákos betegeknek, és daganatellenes, áttétképződés-gátló hatása mellett érezhető életminőség javulást eredményez.

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.