Mesterséges táplálás

Megosztás:

Amennyiben a beteg ember már nem képes naponta hagyományos módon elegendő mennyiségű ételt magához venni, tápláltsági állapotának (további) romlását megelőzve speciális eszközök és gyógytápszerek alkalmazásán alapuló ún. mesterséges táplálást kell végezni.

A gyógytápszerek meghatározott összetételű diétás terápiában, szakember felügyelete mellett alkalmazhatóak. Kiegészítő, illetve kizárólagos fogyasztásuk azok számára javasolt, akiknek szervezetében a táplálék emésztése, felszívódása, illetve az anyagcsere és a kiválasztás nem megfelelő. Az állandó összetételű, higiénikus készítmények a szervezet számára szükséges anyagokat tartalmazzák. Gyorsan elkészíthetőek, így alkalmazásuk mellett több idő jut az egyéb gondozási feladatokra.

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.