A daganatos betegségek kutatásának ígérete

Megosztás:

A kutatók és a klinikusok hazánkban is intenzíven tanulmányozzák a non-Hodgkin limfómákat. Megpróbálnak minél többet megtudni a lehetséges kórokokról és a megelőzési lehetőségekről.

A szakemberek új kezelési módszereket is tanulmányoznak, beleértve az új gyógyszereket, az új gyógyszer-kombinációkat és a kemo- és sugárkezelés kombinációját.

Új módszerekkel, mint a csontvelő-transzplantációval és a biológiai terápiával (más néven immunterápiával) kapcsolatban szintén gyűlnek a tapasztalatok, és részben már az állandó kezelés részévé váltak. Ezek a terápiák tudományos kérdésekre is választ keresnek és segítségükkel meghatározható, hogy egy ígéretes kezelés hatékony és egyben biztonságos-e.

A non-Hodgkin limfómával kapcsolatos információkat az Országos Onkológiai Intézet "A" Kemoterápia osztályának szakemberei által összeállított betegtájékoztatójából közöltük, a szerzők engedélyével.

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Hírek az Avemarról: