Dohányzás és egyéb rákféleségek

Megosztás:

Az egyes epidemiológiai tanulmányok gyengébb, kevésbé megalapozott összefüggést egyéb rákféleségekkel kapcsolatban is kimutattak a dohányzással, így gyomorrák, veserák vonatkozásában, sőt a nőknél a méhnyakrák vonatkozásában is. E rákféleségek esetében azonban a dohányzással való esetleges összefüggés kérdése további tanulmányozásra és megerősítésre szorul.

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.