Dohányzás és húgyhólyagrák

Megosztás:

Az Egyesült Államokbeli tanulmányok szerint férfiakban a húgyhólyagrák 40-60-, nőkben 25-35%-a tulajdonítható dohányzás következményének. Dohányosok körében húgyhólyagrák kialakulásának kockázata 2-3-szor magasabb, mint a nem dohányosok körében és a kockázat az elszívott cigaretták számával arányosan növekszik. Pipások és szivarozók körében is magasabb a húgyhólyagrák kialakulás kockázata, de alacsonyabb, mint a cigarettázók körében. 15 éves nem dohányzási periódus után a húgyhólyagrák képződés kockázata a volt dohányosokban a nem dohányosok körében észlelt szintre csökken.

Daganatos betegség és táplálkozás

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehet annak érdekében, hogy maximalizálja a rákgyógyító kezelés hatását és elősegítse gyorsabb felépülését, hogy a lehető legjobb tápláltsági állapotba hozza magát. Honlapunkon olvashat a megváltozott tápanyagigényről, a megfelelő táplálkozás fő akadályairól, valamint a speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek szerepéről.

Részletek: Daganatdieta.hu

Étrend rákbetegségben

Kérdezze dietetikusunkat!

Kalkulátorok

Receptek

(hirdetés)

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.